Біля Нью-Йорка збудують найвищу в світі телевежу

7 Травня 2002
771
7 Травня 2002
13:39

Біля Нью-Йорка збудують найвищу в світі телевежу

771
Телерадіоорганізації та комунікаційні компанії США оголосили про намір побудувати нову телевежу біля Нью-Йорка, яка замінить втрачені передавачі, що були на дахах зруйнованих 11 вересня башт Всесвітнього торгівельного центру Телерадіоорганізації та комунікаційні компанії США оголосили про намір побудувати нову телевежу біля Нью-Йорка, яка замінить втрачені передавачі, що були на дахах зруйнованих 11 вересня башт Всесвітнього торгівельного центру.
Біля Нью-Йорка збудують найвищу в світі телевежу
Планується, що вежа сягне заввишки 600 метрів і стане найвищою автономною спорудою в світі. Як повідомило агентство “Асошейтед пресс”, будівельний майданчик підшукують в трьох районах: Джерсі-ситі, Нью-Джерсі і на губернаторському острові в гавані Нью-Йорка. Антенна повинна знаходитися в радіусі 5 кілометрів від місця колишніх веж-близнюків, щоб уникнути перекривання сигналів з передавачів у прилеглих районах.

"Вежа зі бетону і металу матиме надзвичайно гарний дизайн і стане прикрасою Нью-Йорка”, - заявив Євген Кон, один з чотирьох архітекторів, що розробили макет. "Вона може стати символічною заміною зруйнованих башт-близнюків на нью-йоркському небосхилі". Архітектурна фірма Євгена “Кон педерсен фокс” отримала замовлення на проект телевежі від “Метрополітен ТБ альянсу”, групи компаній, що представляє інтереси десяти телерадіостанцій Нью-Йорка. “Їм конче потрібна вежа для трансляцій”, - заявив виконавчий директор Асоціації телерадіомовників Нью-Джерсі Філ Робертс. - "Через відсутність передавачів вони не можуть виконати плани з впровадження цифрового формату, не кажучи про складнощі з трансляцією передач в звичному аналоговому форматі”. Після терактів 11 вересня десяток телерадостанцій тимчасово перенесли свої передавачі на дах хмарочоса “Емпайр стейт білдінг”. Але він недостатньо високий, щоб сигнал міг охопити колишній регіон мовлення.

Нова телевежа матиме відкриту залізобетонну конструкцію, яку по всій довжині стягуватимуть численні металеві канати завтовшки до 25 см. Проект обійдеться в сумму від 150 до 200 мільйонів доларів. Частково гроші будуть відшкодовані за рахунок оглядової площадки і ресторану на 390-метровій висоті та сувенірних магазинів довкола майбітньої вежі. За словами архітектора Євгена Кона, телебашта в Нью-Йорку стане не менш привабливим атракціоном, як найвищий нині у світі 544,5-метровий “Сі-Ен тауер” в канадському місті Торонто.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду