CNN відмовляється від спонсорів

10 Квітня 2002
1045
10 Квітня 2002
10:22

CNN відмовляється від спонсорів

1045
Канал CNN відмовився від продажу спонсорських прав на "Шкільні новини CNN" - передачу для школярів, яка з часу заснування у 1989 не містила жодної реклами.
CNN відмовляється від спонсорів
Ідея включити рекламу до передачі обговорювалася на каналі з початку року, що спантеличило громадські організації, які захоплювалися CNN, як “чистою альтернативою” на відміну від шкільних передач інших каналів. “Національна асоціація вчителів, яка упевнена, що діти не повинні бути об”єктами телереклами, свого часу спеціально рекомендувала школам дивитися CNN”, нагадав президент НАВ Ширлі Іго.

Виробництво “Шкільних новин CNN” коштує від 5 до 10 мільйонів доларів на рік. "У нас немає проблем з фінансуванням передачі. Але ми не проти її покращити і здешевити", заспокоїв глядачів речник “Тернер бродкастінг систем” Бред Тюррел. За його словами , зацікавленість у купівлі спонсорства виявила одна з канцелярських фірм, але угоду укладено не було. Як повідомив речник, майже 18 тисяч шкіл по всій Америці використовують у навчальних планах “Шкільні новини CNN”, де події дня адаптовані для сприйняття дітьми і підлітками. Вчителів інструктують включати телевізори у класах по буднях о 16.30 чи записувати півгодинну передачу для перегляду в інший час.

У боротьбі за підліткову аудиторію CNN має конкурента у особі “Першого каналу”, який з 1990 року транслює 10-хвилинні дитячі новини разом з 2 хвилиною рекламою, які дивляться в понад 12 тисяч шкіл Америки. “Перший канал” навіть дарує школам відеодвійки в обмін на обіцянку, що вчителі обов”язково показуватимуть на уроках їхню передачу. За іронією долі, розмови про вставки реклами до передач CNN почалися тоді, як конкурентний і донедавна прибутковий “Перший канал” став зазнавати збитків. Він оголосив про пошук спонсорів для оновлення обладнання, але відкинув можливість свого продажу з молотка.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1045
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду