Філл Донахью повертається!

9 Квітня 2002
931
9 Квітня 2002
16:41

Філл Донахью повертається!

931
Легенда американського телебачення Філ Донахью готовий повернутися на екрани. Він з”явиться у новому ток-шоу на каналі MSNBC Легенда американського телебачення Філл Донахью готовий повернутися на екрани. Він з”явиться у новому ток-шоу на каналі MSNBC. Як повідомило агентство “Асошейтед пресс”, Донахью підписав довгостроковий контракт і його передача на актуальні теми виходитиме в ефір по буднях о 20. 00 вже влітку.
Філл Донахью повертається!
Ветеран американського телебачення заявив, що повернутися на екрани з 6-річного відпочинку його спонукали наслідки терактів 11 вересня.

Нині Філу Донахью – 66 років. За своє життя він 9 разів вигравав престижну премію “Еммі” за ток-шоу, які виходили в ефір з 1970 по 1996 роки. Росіяни і українці пам”ятають цього білявого ведучого за кількома телемостами США і СРСР, що транслювалися у часи горбачовської перебудови. Це було відкриття залізного занавісу, і для багатьох нинішніх журналістів пострадянського простору телемости з Донахью стали першим прикладом свободи слова і взірцем відвертого обговорення гострих політичних проблем. Як відомо, формат ток-шоу Донахью був втілений на радянському телебаченні у вигляді ток-шоу “Тема” з Владиславом Лістьєвим, якого за це прозвали “руським Донахью”.

“На мою думку, не можна стверджувати, що після терактів Америка вже ніколи не буде такою, якою була, - заявив Донахью агентству “Асошейтед пресс”. - Нинішнє телебачення безперечно більш драматичне, комплексне і відрежисоване, ніж будь-коли на моїй пам’яті. У мить початку терактів я перебував на своїй кухні і чув, як ведуча Сі-Ен-Ен Кеті Курік сказала, що є підозра, що вежа Всесвітнього торгового центру горить через те, що туди влучив літак. Як мільйони людей по всьому світі я дивився на велетенську палаючу свічку, клуби диму над Манхеттеном, і на моїх очах у вежу влучив другий літак”, розповів Донахью.

"Зараз, як ніколи, ми повинні вітати і стимулювати свободу слова. Зараз, як ніколи, ми мусимо пильнувати за дотриманням Біля про права. Я гадаю, зараз, як ніколи в житті, ми переживаємо визначний демократичний експеримент в історії цивілізації, і ніколи інструменти Конституції не були для нас більш важливими”, додав він.

Донахью попередив, що в його ток-шоу, на жаль, не буде інтерактивного спілкування з аудиторією – того головного елемента, що у 70-80 роки підніс ведучого на вершину популярності. Але ток-шоу поєднуватиме кілька телефонних дзвінків глядачів з тематичними дискусіями й інтерв’ю. "Ми обговорюватимемо дуже багато тем і не зосереджуватимемося на чомусь одному", продовжив ведучий. "Можу з упевненістю передбачити, що помітну частку ефірного часу буде приділено новинам дня. Ми будемо відштовхуватися від перших сторінок газет, як багато інших вечірніх актуальних шоу. Наша місія, я сподіваюся, бути цивілізованим і культурним шоу. І гадаю, що - не приведи Господи - ми не будемо нудними!”

"Я хочу вигравати!" сказав він. "Я завжди вигравав. І тепер особливо важливо перемогти тих телеведучих, які дуже тепер популярні. Давайте бити у дзвони, оголошувати поєдинок і подивимось, як воно буде!" Донахью сподівається, що його козирем стане репутація ведучого, який не переступає межу у 5-6 слів для відповідей гостей, тоді як гості в інших ток-шоу американського телебачення часто виголошують задовгі монологи.

Ток-шоу Донахью з’явиться на MSNBC у той вечірній час, коли на каналі “Фокс” транслюється передача лідера рейтингів Біла Орейлі, а “Сі-Ен-Ен” показує передачу з журналісткою Конні Чанг. За словами речника каналу Крісти Робінсон, вони не переймаються з приводу появи на екрані уславленого ветерана і каже, що шоу з Чанг буде підсумком новин дня з окремими коментарями.

Критик Ендрю Тіндалл, який нещодавно опублікував в пресі грунтовний аналіз мовлення на провідних телевізійних мережах США, зробив там саркастичний, але влучний висновок: “CNN” – репортерський канал, “Fox” – канал точок зору, а “MSNBC” – розгублений канал". Загальна аудиторія новинного MSNBC у прайм-тайм на початку цього року була менше чверті аудиторії “Фоксу” і третини “Сі-Ен-Ен”. Щоденна ж аудиторія MSNBC всього 290 тисяч глядачів. Заради появи Донахью MSNBC перемістив на пізніше ефіри журналістських передач, а випуск новин виходитиме раніше, о 19-тій.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду