Уряд Вірменії закриває популярний телеканал

8 Квітня 2002
825
8 Квітня 2002
12:10

Уряд Вірменії закриває популярний телеканал

825
Вірменська національна телекомунікаційна комісія (ВНТК) заявила про припинення мовлення популярної приватної телестанції “А1+”. Вона втратила ліцензію на частоту внаслідок введення в дію нового закону, за яким усі телекомпанії повинні заново пройти конкурси на право мовлення.
Уряд Вірменії закриває популярний телеканал
Минулого тижня ВНТК видала ліцензію на частоту, де донедавна виходила в ефір “А1+”, рекламному агентству “Шарм” і пояснила рішення тим, що агентство представило більш грунтовну концепцію мовлення.

За данними агентства новин “Рейтер”, рішення ВНТК підтримав Президент Вірменії Роберт Кочарян. На його думку, телекомпанія “А1+” цілком може претендувати на право мовлення на інших частотах. Водночас, він піддав телекомпанію критиці за те, що вона своїми репортажами підтримувала опозицію. "Є небажаним, коли ЗМІ перетворюється на зброю для політичної боротьби," заявив Кочарян.

У день розгляду питання про ліцензію для “А1+” понад 300 чоловік на знак протесту пікетували будинок парламенту у Єревані і вимагали змінити медіа-законодавство.

Телекомпанія “A1+” негайно подала апеляцію до суду і її прихильники заявили, що станцію викинули з ефіру за критичні репортажі про уряд. Рішення ВНТК засудили Пресс-клуб Єревана і вірменське відділення “Інтерньюз”. “Постанова ВНТК створила прецедент придушення незручних ЗМІ”, зазначено у спільній заяві прихильників приватної телекомпанії.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
825
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду