Китай впроваджує медіа 5 покоління

26 Березня 2002
896
26 Березня 2002
16:40

Китай впроваджує медіа 5 покоління

896
Китайський орган з ефірного регулювання – Держадміністрація радіо, кіно і телебачення - заявив про плани розпочати розповсюдження телепередач та інших інформаційних продуктів в кабельних мережах у незвичний спосіб – за допомогою нової державної оптико-волоконної мережі.
Китай впроваджує медіа 5 покоління
Китайський орган з ефірного регулювання – Держадміністрація радіо, кіно і телебачення - заявив про плани розпочати розповсюдження телепередач та інших інформаційних продуктів в кабельних мережах у незвичний спосіб – за допомогою нової державної оптико-волоконної мережі.

Як повідомило агентство “Асошейтед пресс”, товариство з обмеженою відповідальністю, яке цим займатиметься, зветься “Чайна дейта бродкастінг нетворк”. Воно транслюватиме свої продукти з Пекіна і планується, що впродовж 2-3 років новою послугою скористаються майже мільйон осіб по всій країні. Так заявив генеральний менеджер товариства Женг Ї. За задумом, нове медіа покликане уніфікувати розрізнену індустрію кабельного телебачення. Зараз регіональні кабельні оператори Китаю працюють розрізнено, маючи власні супутникові тарілки і інформаційні ресурси. Тепер їм пропонують можливість користуватися єдиним джерелом данних. Дочірня компанія нового товариства - “Чайна кейбл нетворк” - раніше заявляла про плани витратити до 40 мільярдів юаней на закупівлю низки кабельних операторів, щоб сформувати базу передплатників нової послуги. Головна ж компанія, яку було утворено торік, у вівторок вже почала пропонувати інформацію у тестовому режимі.

Серед запропонованого – фінансова і фондова інформація, дистанційне навчання, телевізійні розваги, ігри, спорт і новини. Усе це можна отримувати на телевізор чи домашній компьютер. Зараз в Китаї домінують звичні телефонні оператори, обслуговуючи більш як 33.7 мільйона користувачів Інтернету. У той самий час зростаюча кількість кабельних операторів пропонує послуги швидкісного доступу до Інтернету. Аналітики кажуть, що це лише початок серйозної конкуренції кабельної індустрії з майже монопольними телефонними станціями. І першим лишається сподіватися на відміну чи пом”якшення заборони законодавства на швидкісні Інтернет-послуги. Женг Ї каже, що його товариство освоїло загалом 1.2 мільярда доларів інвестицій, але поки що має слабко розрекламований бренд. “Чайна бродкастінг нетворк” наголошуватиме в рекламі на пропозиції медіа 5 покоління, яке приходить на заміну газетам, радіо, телебаченню і Інтернету. Ще один рекламний хід товариства – зняти перешкоди для широкої публіки на доступ до інформації.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
896
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду