Масові звільнення на публічному телебаченні Польщі

25 Березня 2002
566
25 Березня 2002
13:31

Масові звільнення на публічному телебаченні Польщі

566
Telewizja Polska S. A. (канали TVP-1, TVP-2 і TVP-3 регіональна) звільняє в цьому році понад 1000 осіб. В основному це працівники адміністрації і обслуги, а також технічний персонал і журналісти. 60% звільнень припадає на загальнопольські канали, 40% - регіональні відділи. Сама TVP пояснює зменшення кількості робочих місць кризисом на польському ринку телевізійної реклами.
Масові звільнення на публічному телебаченні Польщі
Публічне телебачення фінансується з рекламних надходжень на 70%, решта впливів до бюджету отримується від абонентської плати. Про те, хто втратить роботу, рішення будуть прийматися керівниками окремих організаційних відділів згідно таких критеріїв, як освіта, знання іноземних мов, набутий досвід і компетенція. В попередньому 2001 році TVP звільнила понад 400 працівників. У фірмі надалі працює 6000 осіб.

Ситуація на головній теле-компанії Польщі відповідає загальній картині стану господарки країни: рівень безробіття перетнув позначки 18%, до кінця року за прогнозами він досягне 20%. Ріст валового національного продукту в цьому році планований в 1% (за очікуванням скептиків, не більше 0,5%). Це, практично, найгірші показники динаміки економічного розвитку за історії “3-ої Речі Посполитої”. І це не зважаючи на те, що Польщі був скасований багатомільярдний борг перед зовнішніми кредиторами, а країна славилась одним з найбільших обсягів іноземних інвестицій в Центрально-Східному регіоні Європи.

Варто додати, що зараз Польща має уряд, сформований на основі коаліції з соціал-демократичною більшістю і президента, обраного від соціал-демократичної партії (передвиборчі вітання пану Медведчуку...).
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Варшава
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
566
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду