Телеведучий дотримався своїх слів, сказаних 6 років тому

25 Березня 2002
749
25 Березня 2002
08:25

Телеведучий дотримався своїх слів, сказаних 6 років тому

749
Новий поворот отримав скандал із закриттям в Америці відомого вечірнього публіцистичного шоу “Нічна приманка” на Ей-Бі-Сі з Тедом Коппелом Новий поворот отримав скандал із закриттям в Америці відомого вечірнього публіцистичного шоу “Нічна приманка” на Ей-Бі-Сі з ветераном мережі Тедом Коппелом. Щойно повернувшись з тижневої відпустки на Канарах, відомий комік і телеведучий Леттерман у своєму “Пізньому шоу” сповістив, що він лишається на своєму каналі, що став йому домом з 93 року.
Телеведучий дотримався своїх слів, сказаних 6 років тому
Леттерман додав, що йому було непросто вислухати пропозицію замінити Коппела - визнаного в Америці новинника. Особливо неприємно було відчути, що продюсери Ей-Бі-Сі таким чином травили свого ведучого і Леттерман не хотів бути причетним до зникнення колеги з ефіру.

Як повідомляла “Детектор медіа”, продюсери Ей-Бі-Сі повідомили у пресі про переговори з Девідом Леттерманом щодо його переходу зі своєю передачею на місце “Нічної приманки”, окільки за висловом неназваного продюсера каналу, остання “дуже не відповідає” потребам каналу. Позаминулого тижня її ведучий Тед Коппел опублікував у “Нью-Йорк таймс” відкритий лист до продюсерів, де звинуватив їх в закулісних інтригах і жадібності до грошей. Колегу підтримала й зірка теленовин Ей-Бі-Сі Барбара Уолтерс.

Публіцистичне телешоу Коппела бере свій початок з актуальних вечірніх спецвипусків у 1979 році і швидко стало яскравим елементом каналу Ей-Бі-Сі. В останні роки ветеран тележурналістики, який працює на каналі 39 років, скоротив випуски до трьох на тиждень і їхню тривалість до півгодини. Але передача й надалі є провідним місцем дискусій з актуальних питань американської політики, оскільки воно представляє стильні й комплексні коментарі. Керівники каналу твердять, що торік шоу заробило дуже мало - 13 мільйонів доларів, тоді як Коппел запевняє, що від рекламодавців йому відомо про десятки мільйонів доходів. Отже конфлікт винятково через гроші – аналітична “Нічна приманка” має більшу, але старшу аудиторію, ніж годинне розважальне “Пізнє шоу” Леттермана, яке дивляться молодші, а отже більш грошовиті американці.

Засмучена відмовою коміка, мережа Ей-Бі-Сі зробила жест примирення на адресу досі гнаного нею політичного аналітика Теда Коппела. Вона розповсюдила заяву, що “Нічна приманка” лишається в ефірі. "Наша головна мета – мати високоякісну сітку мовлення, яка повністю відповідатиме потребам глядачів. В умовах нинішньої конкуренції для нас є священним вивчити всі можливі варіанти программування, і комічне шоу Леттермана давало нам можливість досягти бажаної мети”, пише в заяві президент мережі Алекс Валлау. “Водночас ми завжди вважали, що журналіст Коппел і його аналітика матимуть своє місце у новинному мовленні телемережі. “Нічна приманка” буде залишатися в ефірі увесь період, протягом якого вона буде показувати особливий, відмінний стиль журналістики”, додав він.

Але в Коппела, швидше за все, лишаються вагомі підстави сумніватися у щирості продюсерів. У своїй другій публічній заяві ведучий “Нічної приманки” заявив, що “свідомо чи ні, але побіжної шкоди було завдано” і перемовини з Леттерманом створили “клімат тривалої невизначеності”. "Є дуже багато талановитих комедіантів, які б залюбки скористалися можливістю зайняти прайм-тайм. Ми плекаємо надію, що наші продюсери дадуть чіткий і недвозначний сигнал про те, що наше шоу може розраховувати на серйозний корпоративний захист".

За даними з навколотелевізійних джерел, 54-річний Леттерман підписав багаторічну угоду зі своєю мережею Сі-Бі-Ес незадовго до того, як привселюдно відмовився від пропозиції конкурентів. Ведучий лишатиметься на каналі протягом трьох років під зобов”язання продовжити контракт. Нюанси угоди не стали здобутком громадськості, але подейкують, що Леттерман вимагав від Сі-Бі-Ес і Ей-Бі-Сі річну зарплату розміром у 31 мільйон доларів (на 1 мільйон більше нинішньої). З огляду на це серед телевізійного бомонду США поповзли чутки, що насправді Леттерман був змушений відмовитися від переходу після того, як комічного шоумена закликали відповідати за свої слова колеги з новинного телеканалу Сі-Ен-Ен. Вони показали в ефірі запис інтерв”ю Леттермана для ток-шоу Ларрі Кінга у 1996 році, де комік дошкульно посміявся над Ей-Бі-Сі з приводу останньої передачі “Доброго ранку, Америко!” ("І це щось двогодинне є телевізійними новинами? Авжеж!) і де заявив, що більше ніколи не змінить телеканал. "Я, напевне, ніколи не зможу повністю віддячити своєму каналу (Сі-Бі-Ес)... Я робитиму своє шоу на ньому так довго, скільки схочу і скільки захоче канал, і так довго, скільки північноамериканські глядачі будуть лишатися з нами”, - заявив він у 1996 році. І, як виявилося, Леттерман дотримав слова.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
749
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду