Солідарність журналістів Ей-Бі-Сі врятувала популярне телешоу

14 Березня 2002
681
14 Березня 2002
12:45

Солідарність журналістів Ей-Бі-Сі врятувала популярне телешоу

681
Скандал почався з того, що канал Ей-Бі-Сі і його партнер “Уолт Дісней Ко” вирішили замінити вечірнє публіцистичне шоу, яке останнім часом стало втрачати високі рейтинги.
Солідарність журналістів Ей-Бі-Сі врятувала популярне телешоу
Продюсери Ей-Бі-Сі повідомили у пресі про переговори з відомим шоуменом Девідом Леттерманом щодо переходу зі своєю передачею на місце “Нічної приманки” (Nightline), яку веде Тед Коппел. Неназваний продюсер Ей-Бі-Сі пояснив таке рішення тим, що шоу Коппела перестало відповідати потребам каналу. Для останнього це стало повною несподіванкою.

Як повідомило агентство “Асошейтед пресс” Леттерман вагався впродовж кількох довгих тижнів - чи лишати йому канал Сі-Бі-Ес, де його “Пізнє шоу” (Late Show) має утричі менші рейтинги, ніж “Нічна приманка”. (На першому місці за рейтингами передача кращого шоумена Америки Джея Лено “Сьогодні ввечері”). Зі свого боку Коппел утримувався від відкритого протистояння з підступними продюсерами каналу й сподівався, що ситуація довкола його телешоу владнається всередині мережі, якій він віддав ні багато ні мало - 39 років.

Коли незрозуміла ситуація затягнулася і Коппелу здалося, що майбутнє його "Нічної приманки» опинилося під справжньою загрозою, він вирішим сам себе захистити. Ведучий звернувся до впливової газети “Нью-Йорк таймс” і заявив, що анонімні продюсери Ей-Бі-Сі діяли зі злим умислом, коли оприлюднили у пресі твердження, що телепередача перестала відповідати потребам каналу. Він заявив, що йому незрозуміло, як у такі складні економічні часи після терактів “діснеївці” можуть вирішити замінити “Нічну приманку” на більш прибуткове “Пізнє шоу” Леттермана. Також він пожалкував, що анонімний продюсер Ей-Бі-Сі сказав, що його передача більше не підходить каналу. “У розпал війни проти тероризму, коли регулярний і правдивий аналіз національної і міжнародної політики потрібен більше, ніж колись — є, в кращому випадку, неприйнятним, і в гіршому, злим умислом говорити, що я і мої колеги не відповідаємо моменту," заявив Коппел у газетному інтерв”ю. За його словами, “Нічна приманка” "повинна мати своє місце у телевізійному просторі, що стрімко розширюється, і я упевнений, що так і буде. Я й надалі сподіваюся, що шоу залишиться на Ей-Бі-Сі. Але ми не в змозі вплинути на рішення продюсерів".

На захист свого колеги паралельно виступила і ветеран новин каналу Ей-Бі-Сі Барбара Уолтерс. В інтерв”ю виданню “Погляд” (The View) вона заявила, що Коппел є "одним з небагатьох телевізійних професіоналів і вона не певна, що керівники її каналу праві”. Уолтерс провела паралель з її власним протистоянням з продюсерами Ей-Бі-Сі, яке сталося рік тому. Минулої весни вони хотіли перенести на інший день її новинний тележурнал “20 на 20”, який впродовж 25 років виходить в ефір у п”ятницю ввечері.

Уолтерс відмовилася прокоментувати газетні оцінки анонімного продюсера, оскільки "не варто коментувати щось несуттєве, бездумне і шкідливе". "Я тут впродовж 20 років, Тед - 39", - заявила газетярам Барбара. - "Ми з Коппелом були свідками, як Ей-Бі-Сі було перепродане двом різним власникам. На наших очах розважальні передачі з”являлися і щезали. Але новини були і є тим, що цікавить глядачів постійно. Це було тим і, можливо, є тим, що уособлює для телемережі її достоїнство, гордість, цільність і недоторканність. Це викликає довіру, і це саме те, що ми робимо".

Свіжий номер “Нью-Йорк Таймс” із заявою Коппела вже був відправлений на друк, як йому стало відомо про відмову Леттермана від пропозиції Ей-Бі-Сі. Той дійшов висновку, що йому краще лишитися на своєму каналі і працювати зі своєю аудиторією, яка загалом старша за аудиторію “Нічної приманки”. Після газетних виступів ветеранів керівництво телемережі поспішило спростувати у загальнонаціональній газеті “Ю-Ес-Ей Тудей” й попередні повідомлення про заміну ведучих недільного публіцистичного ток-шоу “Цей тиждень”, над яким й надалі працюватимуть Сем Дональдсон і Кокі Робертс.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
спеціально для “Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
681
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду