«Інтер» оприлюднив список міст, де можуть виникнути проблеми з прийомом цифрового ефірного ТБ

«Інтер» оприлюднив список міст, де можуть виникнути проблеми з прийомом цифрового ефірного ТБ

14 Липня 2018
8267
14 Липня 2018
14:00

«Інтер» оприлюднив список міст, де можуть виникнути проблеми з прийомом цифрового ефірного ТБ

8267
Також канал розмістив рекомендації по налаштуванню обладнання для перегляду цифрового телебачення.
«Інтер» оприлюднив список міст, де можуть виникнути проблеми з прийомом цифрового ефірного ТБ
«Інтер» оприлюднив список міст, де можуть виникнути проблеми з прийомом цифрового ефірного ТБ

Телеканал «Інтер» оприлюднив список міст, де можуть виникнути проблеми з прийомом цифрового ефірного телебачення. Відповідну інформацію розміщено на сайті каналу.

Також канал розмістив рекомендації по налаштуванню обладнання для перегляду цифрового телебачення, зокрема вбудованого в телевізори тюнера чи окремої приставки. На каналі радять перед придбанням телевізору із вбудованим тюнером, приставки чи антени переконатися, що прийом цифрового ефірного телебачення за вашим місцем проживання в принципі можливий. 

«Для цього зверніться до сусідів або до місцевих органів влади», - радять на «Інтері».

Нагадаємо, 13 червня 2018 Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про перенесення строків вимкнення аналогового телебачення з 30 червня на 31 серпня 2018 року, а для Києва та Кіровоградської області – 31 липня 2018 року.

Напередодні, 12 червня, прем’єр-міністр Володимир Гройсман провів нараду з цього приводу за участі керівників найбільших медіагруп, на якій досягли відповідних домовленостей про строки вимкнення аналогу. Володимир Гройсман попросив Нацраду невідкладно розглянути питання продовження строку дії ліцензій телеканалів на цифрове мовлення з огляду на відключення 31 серпня аналогового мовлення (а в Києві та Кіровоградській області – 31 липня).

11 липня Нацрада продовжила ліцензії на цифрове ефірне мовлення в загальнонаціональних мультиплексах компанії «Зеонбуд» 24 загальнонаціональним телеканалам і відмовила в продовженні цифрових ліцензій двом загальнонаціональним каналам. Також Нацрада погодила постанову уряду про відключення аналогового ТБ 31 серпня (31 липня - в Києві та Кіровоградській області).

Члени Нацради вирішили запропонувати уряду чотири доповнення до постанови:

  • проведення інформаційної кампанії щодо остаточного терміну вимкнення аналогового телевізійного мовлення (деякі телеканали вже почали цю кампанію);
  • створення інформаційних кол-центрів для надання роз’яснень громадянам з питань переходу на цифрове мовлення;
  • продовження роботи передавачів, що поширюють канали НСТУ та місцевих мовників, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, а також передавачів у прикордонній зоні до кінця 2018 року;
  • розглянути механізми компенсації втрат Концерну РРТ, пов’язаних з вимкненням аналогового телевізійного мовлення.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8267
Читайте також
20.06.2018 13:15
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
4 179
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
faza220u
2081 дн. тому
54 Закарпатская Береговое Такого в Закарпатській області немає!!!!!! Є Берегово !!!!
Михайло
2082 дн. тому
Інтер підтверджує прарасейську позицію. Навіть перекласти назви населених пунктів не вміють. Большая Писаревка завжди була Великою. Можете перевірити.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду