Український культурний фонд отримав 716 заявок на конкурси культурно-мистецьких проектів

Український культурний фонд отримав 716 заявок на конкурси культурно-мистецьких проектів

5 Липня 2018
3175

Український культурний фонд отримав 716 заявок на конкурси культурно-мистецьких проектів

3175
Конкурси культурно-мистецьких проектів тривали з 21 травня до 2 липня 2018 року. До 9 липня триватиме перший етап відбору – за технічними критеріями. З 9 липня до 9 серпня 2018 року відбуватиметься розгляд поданих проектних заявок експертними радами фонду.
Український культурний фонд отримав 716 заявок на конкурси культурно-мистецьких проектів
Український культурний фонд отримав 716 заявок на конкурси культурно-мистецьких проектів

Український культурний фонд отримав 716 заявок на конкурси культурно-мистецьких проектів. Про це повідомляється на сайті УКФ.

Від 21 травня до 2 липня 2018 року тривали конкурси культурно-мистецьких проектів: індивідуальні національні проекти; проекти національної співпраці, які передбачають партнерство між двома і більше організаціями в рамках України; проекти міжнародної співпраці, які передбачають наявність партнера закордоном, включаючи представників української діаспори.

Як повідомляється, усі заявки, надіслані на конкурси, мали відповідати пріоритетам діяльності фонду, серед яких – «впровадження інновацій, підтримка дебютів, сприяння розвитку освітніх ініціатив, розширення аудиторії через залучення різних вікових та соціальних груп, а також збереження культурного розмаїття» та інші.

Загалом на конкурси надійшло 716 проектних заявок: із них індивідуальних національних проектів – 593, проектів національного партнерства – 100, 
проектів міжнародного партнерства – 23.

За секторами:

візуальне мистецтво – 59,

мода і дизайн – 13,

культурна спадщина – 168,

аудіовізуальне мистецтво – 146,

аудіальне мистецтво – 38,

перформативне мистецтво – 79,

література та видавнича справа – 69,

креативні індустрії – 124,

не визначені – 20.

До 9 липня триватиме перший етап відбору – за технічними критеріями. З 9 липня до 9 серпня 2018 року відбуватиметься розгляд поданих проектних заявок експертними радами фонду.

Початок реалізації культурно-мистецьких проектів планується з вересня 2018 року.

Як повідомляв «Детектор медіа», у 2018 році Український культурний фонд планує підтримати 165 проектів по трьом основним напрямкам. Мінімальна сума гранту – 50 тис. грн, максимальна – 2 млн грн.

22 травня відбулося сліпе жеребкування серед кандидатів восьми експертних рад Українського культурного фонду, які оцінюватимуть культурно-мистецькі проекти в 2018 році. Було відібрано п'ятьох експертів по кожному напрямку.

Нагадаємо, 19 січня міністр культури Євген Нищук призначив головою Українського культурного фонду Марину Порошенко. За її кандидатуру одноголосно проголосували всі члени Наглядової ради Фонду. Згодом режисерка, керівниця ГО «Новий Донбас» Лариса Артюгіна розповіла «Відеотеці», що вважає таке призначення демонстрацією неповаги до експертного середовища, людей, дотичних до сфери культури, та взагалі - українського народу

7 лютого на відкритому засіданні члени Наглядової ради Українського культурного фонду більшістю голосів обрали на посаду виконавчого директора Фонду Юлію Федів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3175
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду