У Києві хотіли зірвати прем'єру кримськотатарського фільму «Хідір-деде» – СБУ

У Києві хотіли зірвати прем'єру кримськотатарського фільму «Хідір-деде» – СБУ

2 Липня 2018
1355

У Києві хотіли зірвати прем'єру кримськотатарського фільму «Хідір-деде» – СБУ

1355
Служба безпеки України заявила, що спільно з Нацполіцією попереджено здійснення на замовлення російської сторони екстремістської провокативної акції в Києві, «спрямованої на розпалювання міжнаціональної ворожнечі»
У Києві хотіли зірвати прем'єру кримськотатарського фільму «Хідір-деде» – СБУ
У Києві хотіли зірвати прем'єру кримськотатарського фільму «Хідір-деде» – СБУ

Про це йдеться на сайті СБУ.

«За задумом представників закордонних підривних центрів, підпорядковані їм особи в Україні повинні були зірвати презентацію першого кримськотатарського фільму-казки "Хідір-деде", яка мала відбутися 1 липня поточного року в кінотеатрі "Жовтень"», - повідомляє СБУ.

Також СБУ повідомляє, що «підконтрольні російській стороні громадяни України повинні були винайняти у Києві до 100 осіб та поділити їх на три групи, нібито українських націоналістів». 

«Перша мала провести акцію протесту проти лідерів кримськотатарського народу. Друга – розкидати листівки провокативного характеру серед глядачів у залі. Третя – обілляти "зеленкою" ініціаторів створення картини», – йдеться на сайті СБУ.

Організаторів акції, як зазначає СБУ, було затримано під час підготовчої наради в одному із закладів громадського харчування Києва. У них вилучено заздалегідь підготовлені «зеленку», плакати і листівки провокаційного змісту та інструкції від іноземних кураторів, йдеться на сайті.

За повідомленням СБУ, зареєстровано кримінальне провадження з ознаками скоєння злочину передбаченого ч. 3 ст. 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

Також СБУ зазначає, що організатори акції причетні до здійснення провокації біля посольства Угорщини 20 червня 2018 року.

Нагадаємо, у червні 2018 року Служба безпеки України повідомляла, що викрила завербованого ФСБ мешканця Кам’янець-Поодільського на інспіруванні міжнаціональної ворожнечі та антиукраїнській пропаганді в інтернеті.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1355
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду