ПАРЄ закликала Росію негайно звільнити всіх політв’язнів

ПАРЄ закликала Росію негайно звільнити всіх політв’язнів

28 Червня 2018
1165
28 Червня 2018
17:03

ПАРЄ закликала Росію негайно звільнити всіх політв’язнів

1165
Парламентська асамблея Ради Європи закликала російську владу звільнити усіх українських політв’язнів в окупованому Криму, окремих районах Донецької і Луганської областей і на території РФ
ПАРЄ закликала Росію негайно звільнити всіх політв’язнів
ПАРЄ закликала Росію негайно звільнити всіх політв’язнів

Відповідну резолюцію підтримали 77 парламентарів, утрималось 15, повідомляє «Європейська правда».

У документі йдеться про те, що Москва має дотримуватися прав утримуваних українців до моменту їхнього звільнення і «дотримуватися заборони на застосування тортур, нелюдського або такого поводження, що принижує людську гідність, або покарання, і забезпечити право на доступ до необхідної медичної допомоги».

За повідомленням видання, Асамблея закликала утриматися від голодування українського режисера Олега Сенцова та інших в'язнів і закликала РФ дозволити незалежним міжнародним спостерігачам здійснювати моніторинг стану здоров’я та умов тримання українців під вартою, а також відмовитися від політики нав'язування російського громадянства українським громадянам.

Окрім цього, Асамблея закликала РФ дозволити українським посадовцям, зокрема уповноваженій Верховної Ради з прав людини відвідувати українських бранців, пише видання.

В резолюції висловлюється заклик скасувати заборону на діяльність Меджлісу кримськотатарського народу, що суперечить міжнародним стандартам свободи зібрань, а також дозволити в’їзд до Криму лідерам Меджлісу – Мустафі Джемілєву та Рефату Чубарову. 

Як повідомляв «Детектор медіа», у тюрмах РФ наразі перебувають більше 60 українських політв’язнів, із яких 22 – безпосередньо на території Росії, інші - в окупованому Криму.

Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко заявляла, що звільнення політв’язнів залежить не від дипломатів, а від президента РФ Володимир Путіна.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1165
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду