Фільм «Ізі» отримав Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі

Фільм «Ізі» отримав Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі

12 Червня 2018
1556
12 Червня 2018
19:10

Фільм «Ізі» отримав Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі

1556
Раніше стрічка увійшла до п’ятірки фіналістів італійської кінопремії David di Donatello у номінаціях «Найкращий режисер-дебютант» та «Найкращий актор». В Україні фільм був номінований у категорії «Вибір глядача» кінопремії «Золота Дзига».
Фільм «Ізі» отримав Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі
Фільм «Ізі» отримав Приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Нью-Джерсі

11 червня на кінофестивалі Lighthouse International Film Festival у Нью-Джерсі відбувся показ українсько-італійського фільму «Ізі» режисера Андреа Ман’яні, після чого фільм отримав Приз глядацьких симпатій.

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Lighthouse International Film Festival - міжнародний кінофестиваль, який щорічно демонструє своїм глядачам найкращі ігрові та документальні, короткометражні та повнометражні картини кінематографістів з усього світу.

Нагадаємо, «Ізі» - перший фільм, створений відповідно до Європейської конвенції про спільне кіновиробництво між Україною та Італією. Стрічка була створена за підтримки Держкіно, Міністерства культури Італії та аудіовізуального фонду Фріулі-Венеція-Джулія (Італія). Виробництвом займалися компанії Fresh Production Group (Україна), Bartlebyfilm та Pilgrim Film (Італія). Виробництвом на території Італії займалися компанії Bartlebyfilm і Pilgrim Film.

Левова частка зйомок проходила в Україні. Головну роль виконав Нікола Ночелла, режисер і автор сценарію - Андреа Маньяні. З української сторони помітні ролі зіграли Остап Ступка та Ніна Набока.

31 серпня «Ізі» вийшов у прокат в Італії, а з 14 вересня — і в український прокат. Картина також була показана на Бельгійському кінофестивалі в Остенді та Гельсінському міжнародному кінофестивалі. 

Загалом, стрічка брала участь в програмах більше 50-ти міжнародних кінофестивалів.

Фільм увійшов до п’ятірки фіналістів італійської кінопремії David di Donatello у номінаціях «Найкращий режисер-дебютант» та «Найкращий актор». В Україні був номінований у категорії «Вибір глядача» кінопремії «Золота Дзига».

За рейтингом італійської газети La Repubblica, фільм увійшов у TOП-10 найкращих картин 2017-го року в Італії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1556
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду