З 86-ти державних друкованих ЗМІ реформовано 13 видань – Держкомтелерадіо

З 86-ти державних друкованих ЗМІ реформовано 13 видань – Держкомтелерадіо

18 Травня 2018
1219
18 Травня 2018
12:13

З 86-ти державних друкованих ЗМІ реформовано 13 видань – Держкомтелерадіо

1219
Станом на 17 травня з 86-ти державних друкованих ЗМІ, внесених до Зведеного переліку об’єктів реформування, реформовано 13. У стадії реформування перебувають видання, співзасновники яких – Міністерство юстиції, Міністерство економіки, Міністерство молоді і спорту, Державна служба з питань праці, Держфінінспекція, Держводагентство
З 86-ти державних друкованих ЗМІ реформовано 13 видань – Держкомтелерадіо
З 86-ти державних друкованих ЗМІ реформовано 13 видань – Держкомтелерадіо

Про це йдеться в релізі Державного комітету телебачення і радіомовлення України (Держкомтелерадіо).

Повідомляється, що одним із перших ухвалило рішення про вихід із складу засновників кількох відомчих газет і журналів Міністерство охорони здоров’я України. Наразі, зазначає прес-служба Держкомтелерадіо, чотири  з них отримали нові  свідоцтва  про державну реєстрацію і продовжили виходити як незалежні видання.

За повідомленням відомства, реформувалися газета «Закон і обов’язок» (колишній засновник – Державна пенітенціарна служба України), видання Пенсійного фонду України, журнал «Конкуренція. Вісник Антимонопольного комітету», журнал «Землевпорядний вісник», із складу засновників якого вийшла  Державна служба з питань геодезії, картографії та кадастру, та журнал «Мінеральні ресурси України», який був заснований державним підприємством сфери управління Державної служби геології і надр.

«За рішенням Національного агентства з питань державної служби ліквідовано журнал «Вісник державної служби України». Також Державна будівельно-архітектурна служба припинила випуск бюлетеня «Вісник Держархбудінспекції», – повідомляє Держкомтелерадіо.

Наразі не ухвалено рішення щодо реформування п'яти видань –  журналів «Українська культура», «Театрально-концертний Київ», «Музика», газет «Культура і життя», «Кримська світлиця», співзасновником яких є Міністерство культури України.

«Держкомтелерадіо нагадує, що державні і комунальні медіа, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, можуть автоматично припинити своє існування,  тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ втратять чинність», – зазначено у релізі.

Нагадаємо, за результатами моніторингу Держкомтелерадіо, станом на 14 травня 2018 року реформовано 202 друкованих ЗМІ та редакцій, серед яких 189 - комунальних, 13 - державних. Про це заявив голова Держкомтелерадіо Олег Наливайко, передає прес-служба відомства.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1219
Читайте також
13.04.2018 14:15
Віра Черемних
для «Детектора медіа»
3 296
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду