«Радіо Свобода» оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2018-2019 рік

«Радіо Свобода» оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2018-2019 рік

10 Травня 2018
1819
10 Травня 2018
11:37

«Радіо Свобода» оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2018-2019 рік

1819
Узяти участь у програмі можуть журналісти з України, Росії, Білорусі, Вірменії, Азербайджану, Грузії, Молдови. Стипендіати, які пройдуть відбір, з 19 листопада 2018-го до 28 червня 2019 року стажуватимуться в редакціях головного офісу РВЄ/РС у Празі.
«Радіо Свобода» оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2018-2019 рік
«Радіо Свобода» оголосило конкурс на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2018-2019 рік

Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода (РВЄ/РС) розпочало прийом заявок на журналістську стипендію імені Вацлава Гавела на 2018-2019 академічний рік.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Заявки прийматимуться до 1 червня 2018 року на електронну пошту havelfellowship@rferl.org. Заявка складається з даних про учасника, мотиваційного листа, зразків робіт, двох рекомендаційних листів, резюме, «Листа Вацлаву Гавелу», а також копії сертифікату про знання англійської мови (необовʼязково).

Мета стипендії імені Вацлава Гавела – підтримка перспективних журналістів із країн, де є проблеми з вільними і незалежними засобами інформації, у продовженні професійної діяльності на підтримку плюралізму.

«Стимулом до створення програми стала віра колишнього президента Чехії Вацлава Гавела в роль журналістики як трансформатора репресивних режимів», – зазначають ініціатори премії.

Стипендія імені Вацлава Гавела – це спільна ініціатива РВЄ/РС і Міністерства закордонних справ Чехії.

У 2013-2014 роках стипендіатом премії імені Вацлава Гавела від України стала Наталія Седлецька – український журналіст-розслідувач, учасниця ініціативи YanukovychLeaks, зараз – головний редактор та ведуча програми Радіо Свобода «Схеми».

У 2014-2015 роках стипендіатом стала Ольга Мальчевська, яка від 2010 року працювала на «ТСН», до цього – на «5-му каналі», телеканалі «Україна» і «Новому каналі», зараз – мультимедійний продюсер BBC у Лондоні. В рамках стажування на Радіо Свобода в Празі Ольга Мальчевська стала автором фільму «​Чеські друзі Кремля».

У 2015-2016-му стипендіаткою від України стала кримчанка Сафіє Абляєва, яка працювала на телеканалі ATR. Вона висвітлює проблематику кримських татар.

У 2016-2017 роках стипендіаткою була Ярослава Куцай. Вона цікавиться передовсім питаннями довкілля і природокористування, є автором українського The National Geographic. Із 2014 по 2016 жила у Рейк’явіку і була позаштатним кореспондентом українських та англомовних ісландських ЗМІ, до того була репортером «5-го каналу».

Журналістську стипендію імені Вацлава Гавела від Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода на 2017-2018 академічний рік з України отримав Гліб Жаворонков. Він прийшов до журналістики з громадянського суспільства і відеовиробництва. Створював репортажі, культурні проекти, прямі ефіри для Громадського ТБ Одеси, пояснювальні відео й антикорупційні розслідування для некомерційних організацій, вів політично-розважальний відеоблог.

Як повідомляв «Детектор медіа», у листопаді 2017 року у конкурсі на стипендіальну програму «Радіо Свобода» Regional Reporting Fellowship перемогла журналістка з Черкаської області Наталія Патрікєєва. За умовами стипендії, переможниця наступні вісім місяців працюватиме у київському бюро «Радіо Свобода».

Останній рік Наталія жила у Києві і працювала на сайті «Доступ до правди», що спеціалізується на висвітленні доступу до публічної інформації в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1819
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду