Телеканал «1+1» 18 травня покаже фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва»

Телеканал «1+1» 18 травня покаже фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва»

8 Травня 2018
5082
8 Травня 2018
15:00

Телеканал «1+1» 18 травня покаже фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва»

5082
18 травня, у День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу, о 20:15 на телеканалі «1+1» відбудеться прем’єра історико-драматичної стрічки «Чужа молитва» про життя кримських татар у період Другої Світової війни.
Телеканал «1+1» 18 травня покаже фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва»
Телеканал «1+1» 18 травня покаже фільм Ахтема Сеітаблаєва «Чужа молитва»

Про це повідомила прес-служба каналу «1+1».  

Режисер фільму - Ахтем Сеітаблаєв, відомий українському глядачеві стрічками «Кіборги» та «Хайтарма».

В основі сюжету - реальна історія кримськотатарської дівчини Саіде, яка під час окупації нацистами Бахчисарая та депортації кримськотатарського народу врятувала життя 88 єврейським дітям. Дівчина працювала вихователькою у притулку для татарських дітей-сиріт, коли зустріла хлопчика Іцхака, який разом з іншими єврейськими дітьми переховувався від німецьких окупантів. Ризикуючи життям, Саіде бере під свій захист вихованців та видає маленьких євреїв за татар - дає їм нові імена, навчає мови, звичаїв і молитов.

Головні ролі у стрічці виконали Лілія Яценко, Андріан Цвікер, Шмуель Ацмон, Ахтем Сеітаблаєв, Веніамін Прибура, Антон Себастьян, Олександр Мельник та Дмитро Сарансков.

Саудтреком фільму стала пісня «1944», яка принесла Джамалі перемогу на пісенному конкурсі «Євробачення 2016».

Як повідомляв «Детектор медіа», 9 травня о 20:15 на телеканалі «1+1» відбудеться прем’єра стрічки «Кіборги» про оборону українськими військовими у 2014 році Донецького аеропорту.  Головні ролі у фільмі виконали В’ячеслав Довженко, Макар Тихомиров, Андрій Ісаєнко, Віктор Жданов, Роман Ясіновський. Продюсер – Іванна Дядюра, сценарист – Наталка Ворожбит.

Нагадаємо, проект фільму «Чужа молитва» став одним із переможців Сьомого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку розміром 10 млн грн. Загальний бюджет картини склав 31 млн грн.

Прем'єра фільму «Чужа молитва», присвяченого подвигу кримської татарки Саїді Аріфової, пройшла в київському кінотеатрі «Україна» 18 травня 2017 року.

Фото: «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5082
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду