У Facebook створено фейкову сторінку Операції об’єднаних сил

У Facebook створено фейкову сторінку Операції об’єднаних сил

7 Травня 2018
2131
7 Травня 2018
11:50

У Facebook створено фейкову сторінку Операції об’єднаних сил

2131
У соціальній мережі Facebook з’явилася фейкова сторінка Операції об’єднаних сил.
У Facebook створено фейкову сторінку Операції об’єднаних сил
У Facebook створено фейкову сторінку Операції об’єднаних сил

Про це повідомляє сайт УНН, посилаючись на коментар з прес-центру ООС.

На фейкову сторінку ООС підписалися 128 осіб. На справжню сторінку ООС  понад 6 тис. користувачів.

У прес-центрі ООС журналістам повідомили, що фейкову сторінку, скоріше за все, використовують російські спецпідрозділи.

«Друга сторінка ООС в Facebook – фейкова. ЇЇ використовують, можна сказати, російські спецпідрозділи. Вони створили “дзеркало” (справжньої сторінки ООС –  ред.), щоб ця сторінка набирала своїх читачів, а потім запускати там фейки та дискредитувати Об’єднані сили. Наша справжня сторінка має більше 5 тисяч людей, які на неї підписалися, та має адресу pressifo.news», – повідомили виданню в прес-центрі ООС.

В ООС також додали, що найкращим варіантом для закриття фейкової сторінки стане відповідна скарга до адміністраторів мережі Facebook.

Як писав «Детектор медіа», прес-центр штабу АТО поінформував про припинення своєї діяльності з 30 квітня 2018 року, коли замість Антитерористичної організації на Донбаасі має початися операція Об’єднаних сил. «Детектору медіа» у прес-центрі штабу АТО уточнили, що це тимчасове призупинення роботи у зв’язку з реорганізаційними заходами. 

Прес-центр ОС оприлюднив Порядок оформлення та використання прес-карт представниками ЗМІ щодо висвітлення діяльності Об’єднаних сил.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2131
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду