На Одещині кіберполіція викрила фіктивний сайт кадастрового бюро

На Одещині кіберполіція викрила фіктивний сайт кадастрового бюро

4 Травня 2018
1212
4 Травня 2018
18:45

На Одещині кіберполіція викрила фіктивний сайт кадастрового бюро

1212
За даними поліції, встановлено 15 осіб, які стали жертвами шахрайських дій. За допомогою сайту громадяни намагалися сплатити послуги кадастрового бюро за оформлення та отримання безкоштовної земельної ділянки на території Одеської області.
На Одещині кіберполіція викрила фіктивний сайт кадастрового бюро
На Одещині кіберполіція викрила фіктивний сайт кадастрового бюро

На Одещині кіберполіція викрила фіктивний сайт кадастрового бюро. Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції.

За даними поліції, встановлено 15 осіб, які стали жертвами шахрайських дій. За усіма фактами розпочаті кримінальні провадження.

У створенні фіктивного сайту правоохоронці підозрюють двох місцевих мешканців 19 та 22 років. Їм інкримінують створення інтернет-ресурсу «kadastor.in.ua» та ошукування громадян.

За даними поліції, один із підозрюваних створив та адміністрував шахрайський веб-ресурс, а інший начебто проводив усі фінансові операції. На створеному сайті вказано реєстраційні дані реального підприємства «Земельне кадастрове бюро», що вводило в оману користувачів ресурсу. Сайт відрізнявся від реального оформленням та доменним ім’ям. За допомогою цього сайту громадяни намагалися сплатити послуги кадастрового бюро за оформлення та отримання безкоштовноїї земельної ділянки на території Одеської області.

За твердженням поліції, підозрювані виготовляли фіктивні договори з використанням реквізитів підприємства «Земельне кадастрове бюро» та скріплювали їх підробленою мокрою печаткою.

Повідомляється, що працівники поліції провели декілька санкціонованих обшуків за місцем проживання та у так званому «офісі» підозрюваних. За їх результатами правоохоронці начебто вилучили комп’ютерну техніку, мобільні телефони, зразки мокрих печаток, договори в електронній формі та чорнові записи.

Поліцейські розпочали кримінальні провадження за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років.

Раніше повідомлялося, що у Львові кіберполіція виявила студента, який створював та продавав шкідливе програмне забезпечення.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1212
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду