Прес-центр ОС опублікував інструкцію для отримання журналістами прес-карт

Прес-центр ОС опублікував інструкцію для отримання журналістами прес-карт

2 Травня 2018
3863
2 Травня 2018
11:49

Прес-центр ОС опублікував інструкцію для отримання журналістами прес-карт

3863
Прес-центр ОС оприлюднив Порядок оформлення та використання прес-карт представниками ЗМІ щодо висвітлення діяльності Об’єднаних сил
Прес-центр ОС опублікував інструкцію для отримання журналістами прес-карт
Прес-центр ОС опублікував інструкцію для отримання журналістами прес-карт

Про це йдеться на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

Інструкція складається з декількох пунктів.

1 крок. Акредитація в Прес-центрі об’єднаних сил

Представник ЗМІ, що не був раніше акредитованим СБУ, має надіслати до Прес-центру об’єднаних сил лист на бланку засобу масової інформації з проханням акредитувати відповідних працівників. У листі необхідно вказати прізвище, ім’я, по-батькові, посади представників ЗМІ, їхні контактні телефони, а також зазначити термін відрядження. Лист має бути підписаний керівником засобу масової інформації та засвідчений печаткою. До листа необхідно додати копії паспортів (1-2 сторінка) представників ЗМІ, та їхніх журналістських посвідчень, що підтверджує приналежність особи до вказаного засобу масової інформації.

Для прискорення акредитації можна надсилати скановані електронні копії зазначених документів електронною поштою за адресою: accreditation@ukr.net

Телефон для довідок: +380 44 255-51-86, +38 098 671 30 40

2 крок. Оформлення прес-карти в прес-центрі об’єднаних сил

Після отримання відповідної попередньої акредитації від Прес-центру (протягом одного робочого дня й більше), представник ЗМІ повинен надіслати на електронну пошту accreditation@ukr.net свою фотокартку для оформлення прес-картки.

Телефон прес-центру ОС для довідок:+38 098 671 30 40

3 крок. Отримання прес-карти

Прес-карту можна отримати:

в Прес-центрі об’єднаних сил (місто Краматорськ, вул. Олекса Тихого, 16в).

Телефон для довідок: +38 098 671 30 40

«Якщо представник ЗМІ вже був акредитований Прес-центром об’єднаних сил і у нього спливає шестимісячний термін її дії, він повинен звернутися до Прес-центру об’єднаних сил для оформлення акредитації на новий термін, - йдеться в інструкції. - У зверненні слід вказати номер діючої прес-картки та можливі зміни особистої інформації (засобу масової інформації, громадянства, прізвища тощо). Далі слід діяти за вищезазначеним алгоритмом».

Повідомляється також, що з метою підвищення обізнаності журналістів з військових питань, набуття знань та навичок діяти в екстремальних ситуаціях Міністерство оборони України організовує та проводить спеціалізовані курси для представників ЗМІ. Після успішного проходження навчання «курсантам» видається прес-картка іншого кольору.

Прес-картки акредитації АТО дійсні до закінчення терміну їх дії, але не пізніше  01 серпня 2018 року.

Як повідомляв «Детектор медіа», оприлюднено також Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС, започаткований «для полегшення роботи цивільних журналістів та працівників ЗМІ щодо висвітлення проведення операції Об’єднаних сил».

Як писав «Детектор медіа», прес-центр штабу АТО поінформував про припинення своєї діяльності з 30 квітня 2018 року, коли замість Антитерористичної організації на Донбаасі має початися операція Об’єднаних сил.

«Детектору медіа» у прес-центрі штабу АТО уточнили, що це тимчасове призупинення роботи у зв’язку з реорганізаційними заходами. 

«Поки що ми не будемо надавати ніяких коментарів, оскільки у нас проходять реорганізаційні заходи передачі повноважень», – повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Згодом на своїй сторінці у Facebook очільник прес-служби Міністерства оборони України Олексій Чернобай повідомив про передачу повноважень прес-центра штабу АТО прес-центру Об’єднаних сил.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3863
Читайте також
08.03.2018 16:00
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
2 999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду