Оприлюднено Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС

Оприлюднено Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС

2 Травня 2018
2153
2 Травня 2018
11:04

Оприлюднено Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС

2153
Порядок започатковано «для полегшення роботи цивільних журналістів та працівників ЗМІ щодо висвітлення проведення операції Об’єднаних сил».
Оприлюднено Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС
Оприлюднено Порядок співпраці з журналістами в районі проведення ООС

Про це йдеться на сторінці Операції об'єднаних сил у Facebook.

Згідно Порядку, тричі на тиждень (щонеділі, щосереди та щоп’ятниці) до 16.00 через прес-центр командування Об’єднаних сил (pressjfo@ukr.net) формуватиметься список цивільних журналістів, працівників ЗМІ, які виявили бажання працювати на об’єктах (органах військового управління, військових частинах, районах (місцях) їх дислокації, підготовки та виконання завдань за призначенням) в районі проведення операції Об’єднаних сил, із зазначенням:

— прізвища, ім’я та по-батькові представників ЗМІ, номерів прес-карт,

— марки і державних номерів автомобілів;

— бажаного місця роботи та маршруту висування.

Список визначених представників ЗМІ буде доводитися телеграмою до органів військового управління та військових частин.

Для організації роботи цивільних журналістів, працівників ЗМІ на кожному з визначених об’єктів Об’єднаних сил призначатимуться відповідні посадови особи.

Для підтвердження права цивільних журналістів, працівників ЗМІ на відвідання об’єктів, перетин блокпостів тощо здійснюватиметься перевірка через відповідну чергову службу за списком, сформованим прес-центром ОС.

«У разі виникнення ситуацій, пов’язаних з різкою зміною обстановки в районі проведення операції ОС, або будь-яких інших непередбачуваних обставин, що виникають під час роботи з вітчизняними та іноземними журналістами (зміни у складі знімальних груп та їх автотранспорту, корегування маршрутів тощо), прес-центр ОС проводитиме щоденну акредитацію журналістів для надання їм можливості оперативної роботи», - йдеться в публікації.

Як писав «Детектор медіа», прес-центр штабу АТО поінформував про припинення своєї діяльності з 30 квітня 2018 року, коли замість Антитерористичної операції на Донбасі має початися операція Об’єднаних сил.

«Детектору медіа» у прес-центрі штабу АТО уточнили, що це тимчасове призупинення роботи у зв’язку з реорганізаційними заходами. 

«Поки що ми не будемо надавати ніяких коментарів, оскільки у нас проходять реорганізаційні заходи передачі повноважень», – повідомили у прес-центрі штабу АТО.

Згодом на своїй сторінці у Facebook очільник прес-служби Міністерства оборони України Олексій Чернобай повідомив про передачу повноважень прес-центра штабу АТО прес-центру Об’єднаних сил.

Фото: facebook.com/pressjfo.news

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2153
Читайте також
08.03.2018 16:00
Юлія Шестакова
«Детектор медіа»
2 999
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду