За рік рівень довіри до українських ЗМІ на підконтрольних територіях Донеччини знизився удвічі - МІП

За рік рівень довіри до українських ЗМІ на підконтрольних територіях Донеччини знизився удвічі - МІП

25 Квітня 2018
1399
25 Квітня 2018
11:58

За рік рівень довіри до українських ЗМІ на підконтрольних територіях Донеччини знизився удвічі - МІП

1399
Міністерство інформаційної політики України та аналітичний центр «Фабрика думки «Донбас» 24 квітня 2018 року представили результати другої хвилі соціологічного дослідження «Особливості свідомості та ідентичності жителів підконтрольних та окупованих територій Донецької області».
За рік рівень довіри до українських ЗМІ на підконтрольних територіях Донеччини знизився удвічі - МІП
За рік рівень довіри до українських ЗМІ на підконтрольних територіях Донеччини знизився удвічі - МІП

Про це повідомляється на сайті МІП.

«Це дослідження проводиться в рамках розробленої МІП Стратегії інформаційної реінтеграції Донбасу. І ми раді констатувати, що є певні позитивні зрушення у порівнянні з опитуванням, яке ми робили в 2016 році. Зараз 42% респондентів на підконтрольних територіях вважають себе громадянами України у порівнянні з 32% у 2016 році. Більше половини (57%) опитаних на окупованій частині визнають, що із жителями інших регіонів України їх об’єднує культура і традиції. 72% жителів окупованих територій підтримують зв’язки з родичами та знайомими, які мешкають в інших регіонах України. Тобто на сьогодні зберігаються тісні горизонтальні зв’язки між нашими громадянами по обидва боки контактної лінії», - повідомила перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова.

Водночас вона відзначила зниження рівня довіри до українських ЗМІ на підконтрольних територіях: у 2016 році повністю та скоріше довіряли їм у сукупності 30%, а у 2017-му рівень сукупної довіри склав усього 16%.

«З огляду на отримані дані МІП формуватиме смислове навантаження комунікаційних кампаній, присвячених Донбасу», - додала пані Джапарова.

Детальніше з результатами дослідження можна ознайомитись тут.

Дослідження провів у грудні 2017 року український офіс міжнародного агентства IFAK Institut на замовлення Міністерства інформаційної політики України за підтримки Аналітичного центру «Фабрика думки «Донбас» та Національного фонду на підтримку демократії (National Endowment for Democracy).

Як повідомляв «Детектор медіа», днями ГО «Детектор медіа» представила результати дослідження «Особливості медіаспоживання та сприйняття соціальних процесів населенням Донецької та Луганської областей (підконтрольних територій)».

Дослідження медіаспоживання та оцінки суспільно-політичних процесів мешканцями Луганської та Донецької областей (підконтрольних уряду України) було проведене в жовтні-листопаді 2017 року і охопило 160 респондентів із 8 міст з населенням більше 100 тисяч мешканців (Маріупіль, Волноваха, Слов'янськ, Краматорськ, Бахмут, Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Старобільськ). 

У процесі дослідження було проведено 94 глибинних інтерв'ю, які допомогли більш глибоко зрозуміти структуру медійного споживання громадян, їхні інформаційні пріоритети, ставлення до різних джерел інформації та форматів контенту, оцінку реформ та їх висвітлення у медіа тощо.

Про основні результати дослідження розповіла голова ГО «Детектор медіа» Наталія Лигачова. За її словами, аналіз медіаспоживання в східних областях вкотре показав, що в Україні існує дисбаланс між тим, що пропонують ЗМІ, і тим, чого очікують від медіа споживачі.

Загалом населення ставиться до ЗМІ зі скептицизмом і недовірою. Дослідження також показало, що люди втомилися від негативу і шукають позитивний контент. 

Фото: МІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1399
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду