Блокування Telegram у Росії засудили 13 правозахисних організацій

Блокування Telegram у Росії засудили 13 правозахисних організацій

24 Квітня 2018
1062
24 Квітня 2018
20:00

Блокування Telegram у Росії засудили 13 правозахисних організацій

1062
Правозахисники з Росії, Великої Британії, Ізраїлю, США, Ірландії, Канади, Єгипту, Індії, Колумбії, Аргентини, Угорщини, Кенії, ПАР направили відкритого листа компаніям Google, Amazon, MIcrosoft та Apple.
Блокування Telegram у Росії засудили 13 правозахисних організацій
Блокування Telegram у Росії засудили 13 правозахисних організацій

Правозахисні організації кількох світу написали відкритого листа на адресу Google, Amazon, Microsoft і Apple, в якому засудили блокування Telegram та атаку на інтернет в Росії. Керівник міжнародної організації «Агора», який представляє інтереси Telegram, Павло Чиков опублікував листа у своєму Telegram-каналі, передає «Укрінформ».

«У листі на адресу Google, Amazon, MIcrosoft, Apple 13 правозахисних організацій з Росії, Великої Британії, Ізраїлю, США, Ірландії, Канади, Єгипту, Індії, Колумбії, Аргентини, Угорщини, Кенії, ПАР засуджують атаку на інтернет в Росії і просять не сприяти в цьому російській владі», - наголосив Чиков.

Автори листа назвали блокування месенджера частиною атаки російської влади на свободу висловлювання думки в інтернеті. У боротьбі з месенджером влада оголосила справжню «кібервійну», блокуючи мільйони IP-адрес великих американських компаній. В результаті в Росії постраждали сотні онлайн-сервісів, йдеться у листі. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Документ підписали правозахисники з Росії, Великої Британії, Ізраїлю, США, Ірландії, Канади, Єгипту, Індії, Колумбії, Аргентини, Угорщини, Кенії та ПАР.

Нагадаємо, 13 квітня Таганський районний суд Москви задовольнив позов «Роскомнагляду» й ухвалив рішення про блокування месенджера Telegram в Росії за відмову надати Федеральній службі безпеки (ФСБ) ключі для дешифрування обміну інформацією користувачів. В ОБСЄ розкритикували це рішення.

16 квітня «Роскомнагляд» почав блокування месенджера Telegram та попередив про те, що має намір обмежити роботу VPN і проксі-сервісів, за допомогою яких можна обійти блокування Telegram. Наступного дня Роскомнагляд заявив, що зафіксував кілька спроб DDoS-атак на свій сайт за добу.

У Росії у додатка Viber виникли проблеми через блокування Telegram.

22 квітня Telegram закликав росіян влаштувати акцію проти блокування месенджера. На знак «підтримки вільного інтернету» пропонувалося запустити з вікна паперовий літачок.

Також через заборону Telegram інтернет-користувачі тролили Роскомнагляд в сервісі Google Maps.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1062
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду