47-й кінофестиваль «Молодість» оголосив програму

47-й кінофестиваль «Молодість» оголосив програму

23 Квітня 2018
2672
23 Квітня 2018
14:50

47-й кінофестиваль «Молодість» оголосив програму

2672
47-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» триватиме з 27 травня по 3 червня.
47-й кінофестиваль «Молодість» оголосив програму
47-й кінофестиваль «Молодість» оголосив програму

За словами організаторів, на кінофестивалі цього року в конкурсних і позаконкурсних програмах буде показано понад 200 стрічок.

Серед фестивальних локацій: кінотеатри «Київ», «Україна», «Сінема Сіті», Поштова площа, Труханів острів (ЮБК), Дім освіти та культури «Майстер Клас».

Відкриття фестивалю та церемонія нагородження переможців відбудуться на Поштовій площі. Там же відбуватимуться покази стрічок протягом усього тижня - на площі буде встановлено великий LED-екран, який дозволить проводити кіносеанси як вдень, так і вночі.

Фільмом-відкриття «Молодості» стане стрічка Малґожати Шумовської «Обличчя» (Польща), що отримала на 68-му Берлінському кінофестивалі Гран-прі журі — «Срібного ведмедя».

Цьогоріч на «Молодості» будуть представлені 6 конкурсних і 10 позаконкурсних програм.

Конкурсні програми

Міжнародний конкурс (повнометражні ігрові)

Серед фільмів, що увійшли до конкурсу:

  1. «Антена» (Antenna), реж. Арік Ротстейн, 2016, Ізраїль.

Сини Єгошуа запізно зрозуміли, що їхній тато цілковито збожеволів через стільникову антену, яку сусід встановив у себе на даху. Вони розпочинають протистояння, наслідки якого не могли передбачити. Так з’являється складний і зворушливий портрет яскравої родини, яка досі бореться із привидами минулого їхнього батька, котрий пережив Голокост.

2. «Опіка» (Jusqu'à la garde / Custody), реж. Ксав’є Легран, 2017, Франція.

Після розлучення з Антуаном Міріам хоче стати єдиною опікункою їхнього сина Жульєна, щоб захистити його від жорстокості батька. Антуан позивається до суду за образу, і суддя ухвалює вирок про спільну опіку. Ставши заручником конфлікту між рідними батьками, Жульєн наважується на відчайдушний крок, аби завадити найгіршому.

3. «Я не відьма» (I am Not a Witch), реж. Рунґано Ніоні, 2017, Велика Британія, Франція, Німеччина.

Коли восьмирічна Шула раптово опиняється сама в замбійському селі, місцеві сприймають її з підозрою. Маленьке непорозуміння перетворюється на справжній суд, її оголошують відьмою і довічно ув’язнюють у державному таборі для відьом. Із часом Шула пристосовується до нового оточення, але постає інша загроза. Незабаром їй доведеться прийняти складне рішення: змиритись із життям у таборі чи ризикнути заради свободи. 

4. «Страшна мати» (Sashishi deda / Scary Mother), реж. Ана Урушадзе, 2017, Грузія, Естонія.

Манана — вірна дружина, берегиня свого чоловіка і трьох дітей, яка давно облишила мрію стати письменницею. У 50 років вона нарешті набирається сміливості надовго зачинятись у кімнаті й писати. Її чоловіка лякає жорстка відвертість роману, і він вимагає полишити твір. Манана занурюється дедалі глибше в темряву, аби здійснити свої найпотаємніші бажання.

5. «Тиха ніч» (Cicha noc / Silent Night), реж. Пьотр Домалєвський, 2017, Польща.

Історія про Адама — молодого економічного мігранта. Дізнавшись про вагітність своєї дівчини, він вирішує змінити життя і відкрити компанію за кордоном. Для цього він вирушає до рідного міста у східній Польщі, аби переконати родичів продати їхню землю. На традиційній різдвяній вечері Адам дізнається, що муситиме заплатити значно більшу ціну, ніж очікував.

6. «Спадкоємиці» (Las herederas / The Heiresses), реж. Марсело Мартінессі, 2018,  Парагвай, Німеччина, Уругвай, Бразилія, Норвегія, Франція

Історія жінки зі щасливої родини, яка успадкувала достатньо грошей для комфортного життя. Але після 30 років співжиття зі своєю партнеркою вона розуміє, що статків вже не лишилось. Нові обставини порушують звичну для неї рівновагу, змушуючи її змінити світ, який до цього часу здавався непорушним.

7. «Зимові брати» (Vinterbrødre / Winter Brothers), реж. Глинур Палмасон, 2017, Данія, Ісландія.

Одіссея двох братів у робітничому середовищі однієї холодної зими. Глядач побачить їхнє повсякдення, звички, ритуали і кревну ворожнечу, яка спалахне між братами та іншою родиною. Бракує лише кохання, котрого якраз потребує молодший брат, Еміль.

Переможець міжнародного конкурсну отримає 10 000 доларів США і статуетку «Скіфський олень» за найкращий фільм міжнародного конкурсу.

Національний конкурс (короткометражні):

  1. «Щасливі роки», реж. Світлана Шимко, Галина Ярманова, 2018.
  2. «Поза зоною», реж. Нікон Романченко, 2018.
  3. «Маніяк», реж. Антон Сомін, 2017.
  4. «Сильні духом», реж. В'ячеслав Бігун, 2018.
  5. «dendro dreams», реж. Тета Цибульник, Еліас Парвулеско, 2018.
  6. «Ніч з Наталею», реж. Андрій Бондаренко, 2017.
  7. «Гойдалки», реж. Валерія Сочивець, 2017.
  8. «Що якщо», реж. Віра Яковенко, 2018.
  9. «Слово», реж. Ігор Висневський, 2017.
  10. «Новий рік у сімейному колі», реж. Максим Наконечний, 2018.
  11. «Урок риболовлі», реж. Кирил Жеков, 2018.
  12. «Miqlar», реж. Агмеді-Ернес Сарихаліл, 2017.
  13. «Державна установа», реж. Ярема Малащук, Роман Хімей, 2017.
  14. «Київська історія», реж. Михайло Маслобойщиков, 2017.
  15. «Анахата», реж. Рита Кузьмина, 2017.
  16. «Інтербачення-Львів», реж. Станіслав Мензелевський, Анна Онуфрієнко, Еліас Парвулеско, 2018.
  17. «Штангіст», реж. Дмитро Сухолиткий-Собчук, 2018.
  18. «Ворони летіли», реж. Даниїл Міліковський, 2018.
  19. «Камалока», реж. Ярослав Коротков, 2018.
  20. «Мілена», реж. Олександр Фразе-Фразенко, 2017.
  21. «Казки. Неопубл.», реж. Руслан Арітович, 2018.

Режисера найкращого фільму конкурсу буде нагороджено премією «Скіфський олень» і грошовим призом у розмірі 50 000 грн.

Серед конкурсних програм також: «Студентські фільми», «Короткометражні фільми», Sunny Bunny («Сонячний зайчик»), присвячена фільмам на ЛГБТК-тематику, конкурсна програма для дітей Teen Screen,

Позаконкурсні програми

Спеціальні покази:

Стрічка «[Не] торкайся» (Touch Me Not, 2018) режисерки Адіни Пінтіліє, що стала головною сенсацією цьогорічного Берлінського кінофестивалю, на якому отримала «Золотого ведмедя» і приз за найкращий дебютний повнометражний фільм. Стрічку було знято у змішаному, напівдокументальному і напівігровому жанрі. Вона розповідає історію людей, які бояться дотиків і долають цей страх у собі.

«Зелений туман» (The Green Fog, 2017) – сучасна адаптація класичного фільму Альфреда Гічкока «Запаморочення» (Vertigo, 1958), фільм також став хітом Берлінале.

Ретроспективна програма «Сторіччя»:

«Осіння соната» шведського режисера Інгмара Бергмана з Інгрід Бергман у головній ролі, яка була номінована на премію «Оскар» і отримала «Золотий глобус» у 1979 році.

Серед позаконкурсних програм також: «Фестиваль фестивалів», «Українські прем’єри», Focus Italia, «Скандинавська панорами», «Довгі ночі короткого метру: Німеччина», «Довгі ночі короткого метру: Франція» та Forma.

Індустріальна секція

У цьому році спільно з Film.ua в межах фестивалю працюватиме освітня лабораторія, де будуть проводитися майстер-класи та лекції для молодих кіномитців.

Як писав «Детектор медіа», «Молодість» змінив терміни щорічного проведення. Замість жовтня кінофорум буде проходити в останній тиждень травня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2672
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду