У зоні АТО почали блокувати російський телесигнал

У зоні АТО почали блокувати російський телесигнал

19 Квітня 2018
2324
19 Квітня 2018
17:30

У зоні АТО почали блокувати російський телесигнал

2324
Обладнання для блокування сигналу розміщено уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.
У зоні АТО почали блокувати російський телесигнал
У зоні АТО почали блокувати російський телесигнал

У зоні проведення антитерористичної операції на сході України розпочала роботу система протидії російській інформаційній агресії. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар.

«Генерал Євдовченко сьогодні увімкнув глушилки російського телесигналу в зоні АТО під час наради, яку вів особисто президент Порошенко. Про такі глушилки, які розроблені нашими військовими, нам розказали під час виїзного засідання комітету з питань свободи слова на Схід. Хлопці випробували її самі в Покровську і показали як це працює. Далі ми комітетом звернулися до РНБО щодо закупки і встановлення цього обладнання. Гроші взяли з резервного фонду Кабміну, обладнання встановлювало ДСТЗІ. Не всі були в захваті, дехто відверто чинив спротив встановленню глушилок», - сказано в повідомленні.

Як передає «Інтерфакс-Україна», старт системі дав президент України Петро Порошенко під час прямої трансляції засідання Військового кабінету в четвер.

Згідно з доповіддю, озвученою із зони АТО, обладнання цієї системи розміщено уздовж лінії розмежування в Донецькій і Луганській областях.

«Система блокує аналогові, цифрові, телевізійні сигнали, які надходять з непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей, зокрема, блокується понад 40 каналів російського і сепаратистського телебачення. Система стане ефективним інструментом протидії інформаційній експансії та поширення російської пропаганди в зоні АТО», - повідомив генерал-доповідач.

Він особливо підкреслив, що з запуском даної системи під інформаційний захист потрапляють українці, які проживають в 150 населених пунктах Донбасу.

Раніше повідомлялося, що на Сумщині СБУ припинила ретрансляцію заборонених російських телеканалів. Оперативники спецслужби встановили, що місцевий мешканець нелегально надавав послуги на підключення та ретрансляцію телеканалів країни-агресора.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2324
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду