Український журналіст номінований на Peabody Awards за серію репортажів про путінську Росію

Український журналіст номінований на Peabody Awards за серію репортажів про путінську Росію

12 Квітня 2018
1257
12 Квітня 2018
16:12

Український журналіст номінований на Peabody Awards за серію репортажів про путінську Росію

1257
Український журналіст і продюсер Роман Степанович разом із Ніком Шифріним і Заком Фаніним номінований на престижну американську премію Peabody Awards за серію репортажів «Inside Putin's Russia» для PBS NewsHour.
Український журналіст номінований на Peabody Awards за серію репортажів про путінську Росію
Український журналіст номінований на Peabody Awards за серію репортажів про путінську Росію

Про це Роман Степанович повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«Тут така справа, друзі, нас номінували на Peabody Awards! У минулому році Zach Fannin, Nicholas Schifrin і я зняли потужну серію репортажів «Inside Putin's Russia» для PBS NewsHour в Росії, від закулісся створення пропаганди в Росія 24 до тих, хто повертається з Іділа. Нас затримували, відбирали документи, збивали наші квадрокоптери і намагалися накурити випадкові, як не дивно, люди похилого віку. А так, все це стало можливим завдяки Pulitzer Center on Crisis Reporting, спасибі вам, хлопці», - написав він.

На прохання «Детектора медіа» Роман Степанович, нині - співзасновник і виконавчий продюсер українського медіа проекту Заборона, розповів, завдяки кому і чому цей великий проект вдалося реалізувати.   

«PBS Newshour - це новинна програма на каналі PBS, що має найбільше в США охоплення аудиторії і чільні місця за кредитом довіри до контенту серед теленовин. Загалом PBS теж є найдоступнішим для американців телеканалом з охопленням 92% території Штатів. Пулітцерівський центр - це фонд для підтримки серйозних журналістських проектів, є структурним підрозділом основного пулітцерівського фонду.

Була команда з трьох чоловік. Нік Шифрін, ведучий проекту, відомий репортер, який вже отримував премію Peabody за репортаж з місця знищення Осама Бін Ладена в Пакистані, зараз – спеціальний кореспондент PBS Newshour. Зак Фанін - продюсер і оператор, який багато співпрацює з PBS. Ну, і я, теж продюсер і другий оператор. Із Заком ми працювали і раніше в Україні, потім вирішили зробити історію про путінську Росію», - пояснив «ДМ» Роман Степанович.

Серії «Inside Putin's Russia» «розкривають коріння сьогоднішньої Росії - чому президент Володимир Путін залишається популярним, чому країна діє так, як це працює, як працює його пропаганда, і про конфлікт із Сполученими Штатами», - зазначається на сайті премії.

Наразі з приблизно 1200 претендентів обрано 60 номінантів, які представляють «найбільш привабливі та поширені історії, що побачили світ в електронних засобах масової інформації протягом 2017 року.

«Ці історії відображають важливі соціальні проблеми і демонструють силу різноманітних голосів і платформ у ЗМІ сьогодні», - наголошує виконавчий директор Peabody Джеффрі Джонс.

Найближчим часом із 60 номінантів буде обрано 30, а переможці та номінанти премії відзначатимуться 19 травня у Нью-Йорку.

Нагороди «Peabody Awards» були засновані в 1940 році в коледжі журналістики та масової комунікації «Грейді» в Університеті Джорджії, їх щороку отримують найпотужніші, просвітницькі та живі історії на телебаченні, радіо та в цифрових медіа, нагадують організатори.

Як повідомлялося, додаток, створений «Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода», став одним з претендентів на премію Webby Awards в категорії «Новини».

Фото: peabodyawards.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1257
Читайте також
11.04.2018 12:05
Досі не можу повірити що це відбулося. Дякую, Зена Ель Халил, за цю фотографію та безцінний наставництво. І дякую усім, хто зробив це можливим. За перемогу змагаються додатки й від інших видань - Bloomberg, The Wall Street Journal iOS App, HuffPost App та
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду