Фестиваль кіно та урбаністики «86» оголосив програму

Фестиваль кіно та урбаністики «86» оголосив програму

11 Квітня 2018
1152
11 Квітня 2018
15:35

Фестиваль кіно та урбаністики «86» оголосив програму

1152
Програма складається з трьох частин: кіно, музика та урбаністика. У секції кіно традиційно представлено добірку повнометражних документальних фільмів і дві конкурсні короткометражні програми.
Фестиваль кіно та урбаністики «86» оголосив програму
Фестиваль кіно та урбаністики «86» оголосив програму

Про це повідомляється на сайті фестивалю.

У межах кінопрограми буде показано 50 повнометражних фільмів із 13 країн. Серед них – «Похвала Нічому» сербського режисера Боріса Мітіча, картина турецького режисера Ґюрджана Кельтека «Метеори», «Повстання у Мариборі» Мейпл Рази та Мілтона Ґільєна.

Також повідомляється, що конкурс «Пальма Півночі» цього року вперше відбувається у міжнародному форматі: відбіркова комісія отримала 140 заявок із дев’ятьох країн, з яких обрала 11 стрічок – п’ятірку українських та сім зарубіжних.

Міжнародне журі визначить володаря Ґран-прі та Призу за найкращий український короткометражний документальний фільм, а пряме голосування визначить лауреата Призу глядацьких симпатій. До складу журі «Пальми Півночі» увійшли сценаристка Наталя Ворожбит, журналістка Марія Кувшинова та програмний директор кінофестивалю в Їглаві Віктор Корень.

На фестивалі також відбудеться прем’єрний показ фільмів-фіналістів освітнього проекту MyStreetFilmsUkraine: Спільні місця.

«Впродовж весни учасники знімали свої картини під наглядом професійних тьюторів, а під час показу у Славутичі журі обере серед них переможця», – повідомляється на сайті фестивалю.

Музична частина програми має назву «Аномалія» і складається з п’яти вечірок за участі Ptakh_Jung, Freak Rave Cabaret, резидентів 20ft Radio, нових імен приазовської техно-сцени, а також музиканта DJ Trofimm. Вдень працюватиме сцена 20ft Radio, а на відкритті та закритті буде представлено спеціальні музичні перформанси.

У рамках урбаністичної програми 18 квітня розпочинає роботу урбаністична резиденція, у рамках якої учасники з семи країн проведуть мистецькі та урбаністичні дослідження і презентують їхні підсумки.

Нагадаємо, в Україні у травні пройде перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв». Фестиваль стартує у Києві, де пройде з 17 по 21 травня у кінотеатрі «Жовтень». Із 21 по 23 травня покази заплановані у Маріуполі (кінотеатр «Перемога»), Запоріжжі (кінотеатр «Байда-кіно») та Харкові (кінотеатр «Київ»). Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1152
Читайте також
03.04.2018 11:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 160
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду