У Києві покажуть фільм «Арка», знятий у Чорнобилі

У Києві покажуть фільм «Арка», знятий у Чорнобилі

11 Квітня 2018
1495
11 Квітня 2018
09:45

У Києві покажуть фільм «Арка», знятий у Чорнобилі

1495
26 квітня, у роковини Чорнобильської трагедії, в Києві вперше покажуть короткометражний фільм-постсимфонію «Арка», знятий на території зони відчуження
У Києві покажуть фільм «Арка», знятий у Чорнобилі
У Києві покажуть фільм «Арка», знятий у Чорнобилі

Про це повідомляє «Укрінформ».

Як зазначається, зйомки проходили в жовтні-листопаді 2016 року під час будівництва захисної арки для зруйнованого четвертого енергоблоку ЧАЕС – у безпосередній близькості від місця аварії, яка сталася в 1986 році.

В основу фільму покладено історію хлопчика, який виріс у Прип'яті, музика, спеціально написана для фільму, і кадри кінохроніки. Виконавець головної ролі – Євген Сичов.

До фільму ввійшли унікальні архівні кадри, частина з яких не знайома широкій аудиторії. Автор ідеї фільму і продюсер – Ірина Ніколаєнко. Музичний продюсер – Микита Рубченко. У співавторстві з композитором Ярославом Мисиком

Повідомляється, що за півтора року фільм «Арка» отримав п’ять перемог і 18 номінацій на міжнародних кінофестивалях Європи, Америки і Азії.

Фільм покажуть 26 квітня на концерті «Зона... Натхнення» на Поштовій площі.

Нагадаємо, телеканал НВО обіцяє створення міні-серіалу про Чорнобильську катастрофу 1986 року. 

Фото: Укроп UA

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1495
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду