«Братство» Корчинського пікетує ZIK через «продаж Медведчуку»; канал спростовує інформацію про продаж

«Братство» Корчинського пікетує ZIK через «продаж Медведчуку»; канал спростовує інформацію про продаж

28 Березня 2018
2389
28 Березня 2018
20:13

«Братство» Корчинського пікетує ZIK через «продаж Медведчуку»; канал спростовує інформацію про продаж

2389
Корчинський також заявив, що канал «не має існувати», якщо його придбає Віктор Медведчук.
«Братство» Корчинського пікетує ZIK через «продаж Медведчуку»; канал спростовує інформацію про продаж
«Братство» Корчинського пікетує ZIK через «продаж Медведчуку»; канал спростовує інформацію про продаж

Українська організація «Братство» в середу розпочала пікет біля будівлі, в якій розміщується офіс телеканалу ZIK, у зв'язку з нібито підготовлюваною зміною власника та інформаційної політики, написав лідер організації Дмитро Корчинський на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

«Нині активісти «Братства» розпочали цілодобове пікетування «ЗІКу» з метою продемонструвати готовність знищити цей канал в разі остаточного придбання його Москвою. Розглядається можливість блокади», - заявив він.

Також Корчинський виступив в ефірі телеканалу ZIK, ще раз наголосивши, що канал не має існувати, якщо його придбає Віктор Медведчук.

«У разі, якщо телеканал придбає Медведчук, а ми розуміємо, що це Москва, то, поза сумнівом, він не повинен існувати… Ми бачимо, що на ZIKу, на жаль, за останній час побільшало «ватних» матеріалів, «ватних» спікерів, і це насторожує, і ми розуміємо, що наша інформація вірна, що він готується під продаж Медведчуку», - заявив лідер «Братства».

Генеральний продюсер телеканалу ZIK Наташа Влащенко уточнила у гостя у студії, що означають його слова про «остаточне знищення».

«Ви будете спалювати телеканал? Ви будете розстрілювати журналістів? Ви будете ще якість акції робити?» - запитала вона.

Дмитро Корчинський заявив, що у «Братстві» виключно творчі люди, які займаються мистецтвом, і вони не здатні нікого знищувати. Проте він висловив упевненість, що «на заклик зберуться активісти для того, щоб припинити існування телеканалу».

У відповідь пані Влащенко звернулася до генпрокурора та голови МВС з проханням звернути увагу на ситуацію.

«Я зараз офіційно прошу пана Авакова і пана Луценка звернути увагу на цю ситуацію. Тут дві статті є: перешкоджання роботі журналістів, ст. 171 Кодексу, та погрози життю, ст. 345, тому я не знаю, що таке «остаточне знищення телеканалу», а ГПУ і пан Аваков хай спробують дізнатися, що це таке», – наголосила генпродюсер телеканалу.

Також телеканал оприлюднив заяву з вимогою від Корчинського «негайно зняти блокаду і не загрожувати діяльності останнього незалежного телеканалу в Україні».

«Команда ZIKу вимагає від представників радикальної організації «Братство» Дмитра Корчинського негайно зняти блокаду і не загрожувати діяльності останнього незалежного телеканалу в Україні, його журналістам та запрошеним на ефіри гостям. А також просить особисто міністра МВС України А. Авакова відреагувати на бездіяльність правоохоронців», - йдеться у заяві.

Також на сайті телеканалу зазначили, що «керівництво ZIKу називає заяви абсурдними і вважає пікет під телеканалом тиском на незалежне ЗМІ».

Менеджмент телеканалу ZIK також заявляє, що «власник не має наміру продавати ZIK будь-кому».

Нагадаємо, раніше громадська організація «Національні дружини» повідомила, що бере на себе зобов’язання щодо безпеки телеканалу ZIK. У прес-службі телеканалу ZIK «Детектору медіа» підтвердили цю інформацію та повідомили, що кілька чоловік з «Національної дружини» вже приступили до охорони телеканалу на громадських засадах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2389
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду