Комітет свободи слова відклав розгляд питання про українських артистів, які виступають у Росії

Комітет свободи слова відклав розгляд питання про українських артистів, які виступають у Росії

22 Березня 2018
1256
22 Березня 2018
18:30

Комітет свободи слова відклав розгляд питання про українських артистів, які виступають у Росії

1256
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики на черговому засіданні 21 березня вирішив відкласти розгляд проекту Закону про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території України через відсутність авторів.
Комітет свободи слова відклав розгляд питання про українських артистів, які виступають у Росії
Комітет свободи слова відклав розгляд питання про українських артистів, які виступають у Росії

Члени комітету свободи слова вирішили не розглядати без авторів проект Закону № 8085 «Про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території України», що внесений народними депутатами Олегом Медуницею, Ігорем Лапіним та іншими. Розгляд питання одноголосно відкладено.

Нагадаємо, проектом про гастрольну діяльність пропонується створити умови для формування публічного Реєстру осіб, які провадять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора та/або на окупованій території України, та встановити для громадян України обов’язок повідомляти в СБУ про намір брати участь у видовищних заходах на території держави-агресора, а також заборону виступати на тимчасово окупованій території. За порушення зазначених норм пропонується ввести відповідальність у вигляді адміністративного штрафу від 50-ти до 200-от мінімальних заробітних плат.

Також Комітет розглянув законопроекти, головними з розгляду яких визначено інші комітети. Серед них – проект Закону України № 8037 «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» (щодо посилення гарантій права працівника на приватність та таємницю кореспонденції). Цей законопроект спрямовано на посилення гарантій захисту права працівника на повагу до приватного життя і таємницю кореспонденції з урахуванням міжнародних стандартів та практики Європейського суду з прав людини.

Члени Комітету критично висловилися щодо ризиків, які в разі прийняття законопроекту можуть призвести до невиправданого обмеження доступу до суспільно важливої інформації. За результатами розгляду члени Комітету рекомендували профільному Комітетові з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення  зазначений законопроект відхилити в частині, яка стосується предмета відання Комітету свободи слова.

Комітет розглянув також проект Закону № 7528 «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання відносин у сфері державної служби». За результатами розгляду вирішено підтримати його у першому читанні за основу в частині пропонованих змін до Законів «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення», «Про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів», а згодом в процесі підготовки до другого читання усунути деякі колізії, закладені в прикінцевих положеннях документа.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1256
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду