За табличку «Ревізор із Тищенком» аферисти просять гроші та житло – Новий канал

За табличку «Ревізор із Тищенком» аферисти просять гроші та житло – Новий канал

22 Березня 2018
2731
22 Березня 2018
11:23

За табличку «Ревізор із Тищенком» аферисти просять гроші та житло – Новий канал

2731
Новий канал повідомляє, що в Україні з'явилися аферисти, які представляться керівництвом проекту «Ревізор» і вимагають у рестораторів і готельєрів гроші за фальшиву ревізію з позитивним результатом
За табличку «Ревізор із Тищенком» аферисти просять гроші та житло – Новий канал
За табличку «Ревізор із Тищенком» аферисти просять гроші та житло – Новий канал

Про це повідомляє прес-служба Нового каналу.

Канал зауважує, що шахраї активізувалися на початку березня, коли стартували зйомки нового сезону соціального реаліті «Ревізор із Тищенком».

Новому каналу, зокрема, стало відомо, що за псевдоперевірку невідомі просять гроші в розмірі 10 тис грн, а також безкоштовне проживання та харчування в готелі для нібито команди проекту «Ревізор».

Новий канал зазначає, що подібні випадки вже зафіксовані у трьох містах України. Про це команді Нового каналу повідомили потенціальні жертви обману.

«Так, 11 березня у місті Одеса аферист вийшов на представників одного з міських ресторанів. Чоловік пообіцяв позитивний результат ревізії, вимагаючи перевести 10 тисяч грн на його картку, а також забезпечити безкоштовне проживання та харчування у готелі для групи в кількості 15 людей. Другий випадок стався в Ужгороді, і об'єктом обману стало кафе. За отримання знаменитої фірмової таблички проекту запросили ті ж 10 тисяч гривень. 20 березня чергова спроба шахрайства була зроблена в Сумах», – розповідає деталі прес-служба каналу та зазначає, що афери шахраїв не припиняються.

За словами шеф-редакторки і співведучої проекту Анни Жижи, це не перший випадок, коли невідомі представляються командою проекту і намагаються обдурити людей.

«Схема одна й та сама: просять 10 тисяч гривень в обмін на табличку «Ревізор із Тищенком» і замовний сюжет. Це кидає тінь на кришталево чисту репутацію проекту за всі сезони. Дякую за гострий розум рестораторам та готельєрам, які засумнівалися у можливості договірної перевірки і після розмови з шахраями звернулися до нас. Ті, хто займається подібними речами, мають відповісти за законом. Ми готуємо заяву до поліції і можемо надати телефонні записи рестораторів із шахраями», – сказала вона.

Команда «Ревізора» у релізі офіційно заявляє, що жодних договірних платних ревізій не існує та закликає повідомляти про всі випадки обману.

Нагадаємо у 2016 році телеканал «1+1» повідомляв, що невідомі особи незаконно вимагали у людей копії особистих документів, використовуючи бренд «Голос країни».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2731
Читайте також
30.09.2017 11:00
Інна Долженкова
«Детектор медіа»
4 221
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду