СБУ повідомила, що блокувала діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі

СБУ повідомила, що блокувала діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі

14 Березня 2018
1489
14 Березня 2018
12:05

СБУ повідомила, що блокувала діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі

1489
Співробітники Служби безпеки України спільно з Прокуратурою АР Крим документували та блокували підривну діяльність проти України учасників антиукраїнської мережі, причетних до організації провокаційних акцій на замовлення країни-агресора.
СБУ повідомила, що блокувала діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі
СБУ повідомила, що блокувала діяльність розгалуженої антиукраїнської мережі

Про це повідомляє прес-центр СБУ. 

Правоохоронці встановили, що координація антиукраїнської мережі здійснювалася Артемом Бузілою, який спрямовував вказівки стосовно проведення антиукраїнських заходів безпосередньо з адміністрації російського президента. Фінансування її здійснювалося оточенням колишнього міністра МВС України Захарченка, йдеться в повідомленні.

Правоохоронці у рамках  відкритого кримінального провадження провели 28 санкціонованих обшуків у фігурантів справи в різних регіонах України. Під час них виявлено беззаперечні докази причетності учасників мережі до вчинення протиправних дій в інтересах спецслужб РФ.

За результатами слідчих дій у Києві, Дніпропетровській, Львівській, Закарпатській, Миколаївській та Одеській областях слідчі вилучили для проведення експертизи сорок шість магнітних носіїв інформації та тридцять вісім мобільних пристроїв із важливими для досудового слідства матеріалами та даними.

Виявлено друковані екстремістські агітаційні матеріали, документи із грифом «Для службового користування», які могли бути використані спецслужбами РФ для організації диверсій на одному з режимних об’єктів Нацполіції. Вилучено матеріали з підготовки в одній із країн Європи фейкової міжнародної конференції із погодженим текстом для спікера на підтримку окупації АР Крим і дискредитацією української влади та розцінки на підкуп депутатів місцевих рад за прийняття необхідних російській стороні рішень і звернень до керівництва держави.

Більш детальну інформацію про хід справи СБУ оприлюднить після завершення відповідних експертиз, зазначається в повідомленні.

Одесит Артем Бузіла, який називає себе журналістом, публіцистом і блогером, провів 11 місяців в СІЗО після арешту в квітні 2015 року за звинуваченням у державній зраді. Був визнаний винним судом за статтею «Сепаратизм» як засновник і керівник сепаратистської організації «Народна Рада Бессарабії», що ставила за мету відділення від України південної частини Одеської області. Вийшов із СІЗО завдяки так званому «закону Савченко», наразі в Москві.

Як повідомляв «Детектор медіа», 12 березня Служба безпеки України (СБУ) провела понад 25 обшуків у різних регіонах України в осіб, «які сприяють країні-агресору в проведені антиукраїнських акцій». Серед них були й журналісти, повідомила прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

«Детектору медіа» пані Гітлянська сказала, що силовики також обшукують двох регіональних блогерів, які «за гроші з РФ постили, що просили».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1489
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду