Раді пропонують створити публічний реєстр українських артистів, які виступають у Росії

Раді пропонують створити публічний реєстр українських артистів, які виступають у Росії

2 Березня 2018
2127
2 Березня 2018
19:42

Раді пропонують створити публічний реєстр українських артистів, які виступають у Росії

2127
Також пропонується зобов’язати артистів повідомляти СБУ про плани щодо участі у видовищах на території РФ.
Раді пропонують створити публічний реєстр українських артистів, які виступають у Росії
Раді пропонують створити публічний реєстр українських артистів, які виступають у Росії

Текст проекту закону «Про особливості провадження гастрольно-концертної діяльності особами, які беруть участь у видовищних заходах на території держави-агресора та на тимчасово окупованій території України» №8085 розміщено на сайті парламенту.

Зазначено, що авторами проекту є ряд депутатів від "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Радикальної партії, "Батьківщини", а також позафракційні.

Проектом пропонується створити умови для формування публічного Реєстру осіб, які провадять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора та/або на окупованій території України, та встановити для громадян України обов’язок повідомляти в СБУ про намір брати участь у видовищних заходах на території держави-агресора, а також заборону виступати на тимчасово окупованій території.

За порушення зазначених норм пропонується ввести відповідальність у вигляді адміністративного штрафу від 50-ти до 200-от мінімальних заробітних плат.

Також проектом пропонується встановити обов’язкове інформування телерадіоаудиторії та споживачів про провадження відповідними особами гастрольно-концертної діяльності на території держави-агресора та/або на окупованій території України при висвітленні їх діяльності у телерадіопросторі, при рекламуванні та реалізації товарів і послуг, створених за їх участі. З цією метою вносяться відповідні зміни до законів «Про телебачення і радіомовлення», «Про рекламу», «Про захист прав споживачів».

Крім того, проектом закону пропонується передбачити запровадження гастрольного збору для організаторів гастрольних заходів за участі осіб, внесених до Реєстру осіб, які провадять гастрольно-концертну діяльність на території держави-агресора та/або на окупованій території України. Надходження від цього збору скеровуються на потреби Збройних сил України. Для цього вносяться зміни до закону «Про гастрольні заходи в Україні», а також у пакеті до цього законопроекту окремими документами подаються зміни до Податкового та Бюджетного кодексів України. Також визначаються підстави для внесення іноземців до вже запровадженого законодавством Переліку осіб, що загрожують національній безпеці Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «1+1 медіа» вимагає скасувати «чорні списки» артистів або розробити чіткі критерії їх формування.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2127
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду