На телеканалах з’явилися рекламні ролики про роботу ГПУ невідомого походження

На телеканалах з’явилися рекламні ролики про роботу ГПУ невідомого походження

23 Лютого 2018
3944
23 Лютого 2018
18:33

На телеканалах з’явилися рекламні ролики про роботу ГПУ невідомого походження

3944
У Генеральній прокуратурі України повідомили, що не мають стосунку до рекламних роликів «Виконуємо закон, встановлюємо справедливість». Національна суспільна телерадіокомпанія України отримала прохання розмістити ролики нібито від прокуратури, але висновки Нацради про соціальну рекламу були надані для ГО «Українська антикорупційна асоціація».
На телеканалах з’явилися рекламні ролики про роботу ГПУ невідомого походження
На телеканалах з’явилися рекламні ролики про роботу ГПУ невідомого походження

На початку лютого телеканали ICTV та «1+1», а також ФМ-радіостанції почали транслювати рекламні ролики про досягнення Генеральної прокуратури України, які завершувалися слоганом: «Виконуємо закон, встановлюємо справедливість – Юрій Луценко». Про це написала газета Kyiv Post. За її даними, відеоролики начебто розміщувалися безкоштовно.

Видання припустило, що генеральний прокурор Юрій Луценко використовує свою роботу в ГПУ як PR-платформу для свого політичного майбутнього.

«Детектор медіа» поцікавився в Генеральної прокуратури України, хто замовляв та виготовляв ролики. Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган відповіла: «Генеральна прокуратура України не має відношення до виготовлення, замовлення та розповсюдження рекламних роликів щодо роботи відомства».

«Детектор медіа» запитав у Національної суспільної телерадіокомпанії України, чи отримувала вона ці ролики для розміщення. Програмна директорка НСТУ Дар’я Юровська розповіла, що 12 лютого на електронну пошту Чернігівської філії НСТУ прийшов лист від «Прес-служби прокуратури Чернігівської області».

«До листа було прикріплено pdf-файл лист-прохання розмістити в якості соціальної реклами чотири ролики з умовною назвою "Виконуємо закон, встановлюємо справедливість". Там було вказано прізвище першого заступника прокурора області, була офіційна "шапка", але підпису та вихідного реєстраційного номера прокуратури на листі не було. Також додавався висновок Нацради для ГО "Українська антикорупційна асоціація" на чотири ролики про те, що вони спрямовані на популяризацію результативної роботи генпрокуратури і боротьби з корупцією та мають ознаки, за якими вони можуть розміщуватися у ЗМІ як соціальна реклама», розказала пані Юровська.

За словами пані Юровської, телеканали НСТУ не показували цих роликів, оскільки вони суперечать положенню НСТУ про засади рекламної політики.

Громадська організація «Українська антикорупційна асоціація», яка отримувала висновок Нацради про соціальну спрямованість роликів, створена у 2016 році. Засновники ГО Дмитро Гамаш із села Бережниця Івано-Франківської області (він же керівник ГО) та Володимир Лисаченко із села Курінька Полтавської області. ГО зареєстрована в Києві по вулиці Туполєва, 18-в, офіс 4. Дмитро Гамаш також є засновником ГО «Європейська антикорупційна асоціація», ТОВ «Кадри-ньюз» і ТОВ «Медіа консалтинг групп».

Нагадаємо, нещодавно вийшов рекламний ролик «Йдемо вперед! Петро Порошенко» за участі різних відомих діячів, який в Адміністрації президента називають соціальною рекламою. Ролик спричинив скандал, оскільки співачка Анастасія Приходько заявила, що не давала згоди на зйомки в політичній рекламі, після чого з'явилася перемонтована версія ролика вже без її участі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3944
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду