Британський суд залишив у силі ордер на арешт Джуліана Ассанжа

Британський суд залишив у силі ордер на арешт Джуліана Ассанжа

6 Лютого 2018
865
6 Лютого 2018
19:01

Британський суд залишив у силі ордер на арешт Джуліана Ассанжа

865
Суд у Лондоні залишив у силі ордер на арешт засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа. Сторона захисту просила його скасувати, оскільки Ассанжа більше не розшукує для допиту влада Швеції.
Британський суд залишив у силі ордер на арешт Джуліана Ассанжа
Британський суд залишив у силі ордер на арешт Джуліана Ассанжа

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Британський суд санкціонував арешт після того, як Джуліан Ассанж порушив умови звільнення під заставу в 2012 році.

Нагадаємо, Джуліан Ассанж живе в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року, побоюючись екстрадиції до Швеції за звинуваченням в зґвалтуванні двох жінок. Сам Асанж відкидає ці звинувачення. Сайт Wikileaks також припускає, що США домагатиметься його арешту через публікацію ним секретних документів Держдепартаменту, листування Демократичної партії США під час виборів 2016 року та інших даних. У травні генеральний прокурор США Джеф Сессінг заявив, що арешт Джуліана Ассанжа є «пріоритетом».

У 2017 році Ассанж отримав громадянство Еквадору, але влада Великої Британії відмовилася надати йому дипломатичний статус, щоб залишити країну. У травні минулого року справу Ассанжа в Швеції закрили. Проте британська поліція обіцяла затримати його за порушення місцевих законів, якщо він залишить територію посольства. Засновник Wikileaks побоюється, що його можуть видати в США, де його звинувачують у розголошенні секретної інформації.

У січні стало відомо, що влада Екадору сподівається вирішити питання проживання в її посольстві засновника сайту Wikileaks Джуліана Ассанжа з третьою стороною.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
865
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду