Посольство України розраховує, що ЗМІ Молдови не називатимуть Крим «російським»

Посольство України розраховує, що ЗМІ Молдови не називатимуть Крим «російським»

3 Лютого 2018
1556
3 Лютого 2018
17:16

Посольство України розраховує, що ЗМІ Молдови не називатимуть Крим «російським»

1556
Посольство України у Кишиневі закликало ЗМІ Молдови не називати анексований Крим «російською» чи «спірною» територією.
Посольство України розраховує, що ЗМІ Молдови не називатимуть Крим «російським»
Посольство України розраховує, що ЗМІ Молдови не називатимуть Крим «російським»

Про це йдеться у повідомленні, надісланому Координаційній раді з телебачення та радіо Молдови, передає «Європейська правда».

«Весь цивілізований світ ввів санкції проти Росії як покарання за анексію Криму, суверенної частини України. Крим не є територією Росії, ні "спірною територією". Автономна Республіка Крим і місто Севастополь є територіями України, які тимчасово окуповані Російською Федерацією», - йдеться у заяві посольства України.

Українське посольство нагадало про резолюцію Генеральної Асамблеї ООН від 27 березня 2014 року «Про територіальну цілісність України», а також про резолюції від 19 грудня 2016 року та від 19 грудня 2017 року «Про ситуацію у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)».

«Україна розраховує на те, що всі міжнародні сторони та суб'єкти завжди будуть залишатися неупередженими та об'єктивними, а також проявлять повагу до територіальної цілісності та суверенітету України. Недотримання цих вимог суперечить основоположним принципам міжнародного права», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року парламент Республіки Молдова більшістю голосів ухвалив законопроект про зміну Кодексу про телебачення і радіо. Документ передбачає заборону на ретрансляцію в Молдові інформаційних, інформаційно-аналітичних, політичних і військових передач із країн, які не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення. Під його дію підпадають і російські програми. За порушення цього пункту мовників будуть штрафувати на суму 2,3-4тис. доларів, а за повторне порушення — 4-5,8 тис. доларів.

Президент країни Ігор Додон відмовився затверджувати законопроект й повернув у парламент. Однак молдовські депутати повторно затвердили проект правок, а Ігор Додон 4 січня знову не підписав документ.

У січні глава парламенту Молдови Андріан Канду, який за рішенням Конституційного суду виконує обов'язки президента країни, підписав закон «про боротьбу з російською пропагандою».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1556
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Крым
2245 дн. тому
а что такое укроина недострана 404)) нищеброды укропи дария, СОСАТЬ ВСЕМ УКРОПОМ)))) И ПОЛЯКАМ ПОЛЯКАКАМ ТОЖЕ))))))))))
Крым
2245 дн. тому
а что такое укроина недострана 404)) нищеброды укропи дария
М. Татчер.
2245 дн. тому
Петя выходи завтра на роботу со всей своей свитой.
Егор
2245 дн. тому
4го будет в три раза больше народа против отставки Порошенка чем последнее виче против Януковича,
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду