Бізнесмен звинуватив програму «Наші гроші з Денисом Бігусом» у обшуках – редакція спростовує

Бізнесмен звинуватив програму «Наші гроші з Денисом Бігусом» у обшуках – редакція спростовує

1 Лютого 2018
2777
1 Лютого 2018
17:19

Бізнесмен звинуватив програму «Наші гроші з Денисом Бігусом» у обшуках – редакція спростовує

2777
Редакція програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» заявляє, що бізнесмен Віталій Кропачов звинуватив журналістів проекту в обшуках, які Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) провело в його офісах та будинку.
Бізнесмен звинуватив програму «Наші гроші з Денисом Бігусом» у обшуках – редакція спростовує
Бізнесмен звинуватив програму «Наші гроші з Денисом Бігусом» у обшуках – редакція спростовує

Звинувачення і обіцянка судитись містяться у заяві від імені компанії Віталія Кропачова «Укрдонінвест», яку опублікували низка видань, повідомляє сайт bihus.info.

«Представники спецслужби, порушуючи законодавство і розкриваючи таємницю слідства, злили журналісту інформацію про IP-адресу компанії "Тріалтрейд", що брала участь в тендері системи ProZorro. Через те, що дана IP-адреса пов'язана з бізнес-центром за столичною адресою вул. Богдана Хмельницького, 26, журналісти програми "Наші гроші" заявили, що нинішній власник бізнес-центру Віталій Кропачов пов'язаний і є власником даної компанії. В результаті, грунтуючись на даних, озвучених журналістами, у всьому бізнес-центрі і за домашніми адресами Кропачова були проведені обшуки детективами НАБУ», - повідомили в «Укрдонінвесті».

Компанія переконана, що журналісти поширили недостовірну інформацію щодо компанії «Тріалтрейд» і її зв’язок із бізнесменом і вимагають спростування.

Натомість автор і ведучий програми Денис Бігус зазначив: «Фальстарт, Віталій Валерійович».

Редакція повідомляє, що програма «Наші гроші», яка вийшла в ефір 15 січня на 24-му каналі,  не містила жодної згадки про компанію «Тріалтрейд» і про її зв’язок із офісом Віталія Кропачова.

Програма була присвячена іншій оборудці, а саме вугільним пластам кількох держшахт. У 2012 році ці пласти отримало оточення Віктора Януковича, стверджує редакція прогоами. Після Революції замість повернення у держвласність вони начебто потрапили до компаній, які шахтарі пов'язують із Віталієм Кропачовим.

«У зв’язку з цим колектив програми з нетерпінням очікує, коли отримає будь-яку офіційну інформацію щодо позову (станом на момент публікації вона відсутня, існує лише публікація у ЗМІ)», - заявляє редакція.

За твердженням журналістів, після виходу сюжету слідчі дійсно обшукали офіс Кропачова, але в рамках іншої кримінальної справи: НАБУ підозрює посадовців ДП «Селидовевугілля» у зловживаннях у закупівлях в компаній, які пов’язує із Кропачовим.

«З одного боку завжди приємно чути, що наше розслідування активізувало увагу НАБУ до когось з наших героїв. Особливо коли він сам про це говорить. Однак у даному випадку складається враження, що пан Кропачов просто намагається дискредитувати дії НАБУ, приписавши їм якісь витоки інформації, хоча у нас взагалі була інша тема», -  повідомив ведучий програми Денис Бігус.

«Водночас хочу висловити подяку пану Кропачову, надана ним у цій заяві та кількох інтерв’ю змістовна інформація (в тому числі і стосовно IP-адрес) нас надзвичайно зацікавила. Ми дослідили цю тему і вже в найближчому ефірі компанія “Тріалтрейд” дійсно з’явиться», - підсумував Бігус.

Користуючись нагодою, програма звертається до Національного антикорупційного бюро з проханням дати відповідь на інформаційний запит редакції: «“Зливи”, угу… Хоч відповідь на офіційний запит дайте, га?».

Нагадаємо, після серії сюжетів програми «Наші гроші з Денисом Бігусом» Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочала розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Міністерства юстиції України.

На фото - Денис Бігус

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2777
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду