ПАРЄ обрала Дуню Міятович комісаром з прав людини

ПАРЄ обрала Дуню Міятович комісаром з прав людини

25 Січня 2018
1245
25 Січня 2018
17:12

ПАРЄ обрала Дуню Міятович комісаром з прав людини

1245
Колишню спецпредставницю ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуню Міятович обрали комісаром Ради Європи з прав людини
ПАРЄ обрала Дуню Міятович комісаром з прав людини
ПАРЄ обрала Дуню Міятович комісаром з прав людини

Про це повідомляє «Європейська правда».

Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) обрала Дуню Міятович на цю посаду з невеликою перевагою – 107 голосів проти 103 у наступного кандидата.

Фаворитом виборів вважали француза П’єр-Іва Ле Борня, який донедавна був членом ПАРЄ і був особисто знайомий з багатьма депутатами. У першому турі він набрав 105 голосів, Дуня Міятович мала підтримку 76 депутатів. На третьому місці був найбільш проукраїнський претендент, словенський міністр Горан Клеменчич (67 голосів).

Однак у другому голосуванні Міятович вдалося обійти конкурента.

За правилами ПАРЄ, у другому турі у бюлетені так само лишилися три прізвища, але для перемоги було достатньо відносної, а не абсолютної більшості. Очевидно, що чимало депутатів, які спершу підтримували Клеменчича, вирішили віддати голоси Міятович, вона отримала 107 голосів, а Ле Борнь - 103. Клеменчич у другому турі отримав лише 19 голосів.

Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба вже привітав переможницю. «Бажаю успіху на посаді. Очікую від неї принципової та активної роботи для захисту прав людини в окупованих Криму та на Донбасі, звільнення наших політв’язнів в Росії», - написав посол у своєму Twitter.

Нагадаємо, Дуня Міятович була Представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ протягом семи років.  На цю посаду замість неї у липні 2017 року був обраний  Арлем Дезір.

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір під час візиту до столиці РФ у листопаді 2017 році висловив глибоке занепокоєння ситуацією зі свободою ЗМІ в Росії, а також порушив питання з приводу українських журналістів Романа Сущенка, Миколи Семени та Станіслава Асєєва.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1245
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду