Сервісом HelpSMI користуються вже понад 600 українських медійників

Сервісом HelpSMI користуються вже понад 600 українських медійників

25 Січня 2018
2257
25 Січня 2018
10:43

Сервісом HelpSMI користуються вже понад 600 українських медійників

2257
Програмою, яка зводить журналістів та експертів, уже користуються представники 15 телеканалів, 8 радіостанцій, 6 інформаційних агенцій і численних Інтернет-ЗМІ
Сервісом HelpSMI користуються вже понад 600 українських медійників
Сервісом HelpSMI користуються вже понад 600 українських медійників

Про це «Детектору медіа» повідомили засновники сервісу HelpSMI

Експертна база складається з працівників 24 PR- та маркетинг-агенцій, 19 бізнес-асоціацій загального і вузького профілів, 14 дослідницьких установ, декількох державних органів, неурядових організацій, директорів і маркетологів приватних компаній.

«HelpSMI - це ресурс, який вразив мене, по-перше, чіткою структурою, адже аналогічні сервіси, з якими стикалася раніше, надавали просто контакти експертів. У випадку  HelpSMI - це ціла система, завдяки якій за добу ми змогли отримати кілька цінних порад від експертів, які суттєво зрушили розслідування з місця (ми робимо розслідування щодо публічних закупівель на регіональному рівні, а це передбачає великий об'єм роботи із даними та документами, тож без порад спеціалістів це було би зробити дуже важко), - розповідає головна редакторка ІА Дивись.info Валерія Печеник. - По-друге, HelpSMI вразив оперативністю. Це велика проблема для онлайну, і в аналогічних сервісах доводилося чекати невблаганно довго, через що, зізнаюся, я свого часу й перестала вірити у подібні платформи. Дуже сподіваюся, що проект розвиватиметься й надалі, адже наша редакція планує регулярно користуватися такими новими і дуже потрібними можливостями!»

«Перші місяці роботи HelpSMI засвідчили, що інтерес до подібних послуг в Україні є. Журналісти надсилають в середньому по три запити на день. На 84% запитів надаються компетентні, інформативні відповіді. Кількість історій успіху (випадків, коли журналіст знайшов потрібного експерта і процитував його у матеріалі) постійно зростає. Сервісом залюбки користуються як загальнонаціональні, так і регіональні ЗМІ. Найпопулярнішими темами є корупція, енергетика, фінанси і право», - говорить засновниця проекту й незалежний PR-консультант Анастасія Ширіна.

Вочевидь, зацікавлені у послугах HelpSMI й експерти.

«Якщо компанія чи окрема людина ставлять собі за мету збільшити кількість згадок у ЗМІ, то за допомогою нашого сервісу зробити це надзвичайно просто, тому що ви реагуєте на вже існуючі, реальні запити від журналістів. Немає потреби генерувати інформаційні приводи, витрачати ресурси на створення й розповсюдження матеріалів. Надаючи відповідь на питання журналіста, Ви допомагаєте йому виконати конкретне професійне завдання, тим самим створюючи собі репутацію знавця, а не спамера. Так вибудовувати відносини із представниками ЗМІ і простіше, і приємніше», - каже пані Анастасія.

Програма HelpSMI допомагає професіоналам виконувати щоденні завдання швидше, краще, без зайвого стресу. Сервіс дозволяє журналістам формулювати запити і одним кліком надсилати їх усім тематичним експертам, які зареєстровані у системі. Експерти отримують запити на особисту електронну пошту і листуються з журналістами стандартними імейлами - немає потреби заходити у особистий кабінет на сайті.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці листопада 2017 року в Україні запустився сервіс для спілкування журналістів і експертів - HelpSMI. Інструмент дозволяє журналістам швидко отримувати коментарі до статей, знаходити гостей для теле- і радіоефірів, черпати ідеї для нових матеріалів від спілкування з експертним співтовариством. З іншого боку, PR-фахівцям надається можливість заробляти згадки у ЗМІ завдяки своєчасному наданню якісної інформації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2257
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду