ДФС не повідомила «Схемам», чи проходив Порошенко митний контроль під час польоту на Мальдіви

ДФС не повідомила «Схемам», чи проходив Порошенко митний контроль під час польоту на Мальдіви

22 Січня 2018
1302
22 Січня 2018
19:13

ДФС не повідомила «Схемам», чи проходив Порошенко митний контроль під час польоту на Мальдіви

1302
Державна фіскальна служба України (ДФС) відмовила у наданні відомостей, чи проходив президент України Петро Порошенко митний контроль в аеропорту «Київ» у день вильоту на відпочинок на Мальдівські острови та після повернення до України 8 січня. У відповіді на запит програми «Схеми» митники повідомили, що це інформація з обмеженим доступом.
ДФС не повідомила «Схемам», чи проходив Порошенко митний контроль під час польоту на Мальдіви
ДФС не повідомила «Схемам», чи проходив Порошенко митний контроль під час польоту на Мальдіви

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Згідно з п. 1-2 ст. 11 Митного кодексу України, інформація, що стосується державної митної справи, отримана органами доходів і зборів, може використовуватися ними виключно для митних цілей і не може розголошуватися без дозволу суб’єкта, осіб чи органу, що надав таку інформацію, зокрема, передаватися третім особам, у тому числі іншим органам державної влади, крім випадків, визначених цим Кодексом та іншими законами України», – йдеться у відповіді прес-служби на запитання журналістів.

У ДФС також зазначили, що інформація щодо перетину кордону громадянами «вноситься до інформаційних баз даних і використовується з урахуванням обмежень, передбачених для інформації з обмеженим доступом».

Раніше у розслідуванні «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента» журналісти програми «Схеми» (спільний проект Радіо Свобода та каналу «UA:Перший») припустили, президент України Петро Порошенко зі своїми супутниками міг літати на Мальдівські острови під вигаданими прізвищами і не проходити паспортний і митний контроль.

Нагадаємо, Управління державної охорони (УДО) засекретило інформацію щодо того, чи забезпечували його співробітники заходи охорони під час відпочинку президента України Петра Порошенка на Мальдівських островах з 1 по 8 січня. Про це йдеться у відповіді за підписом начальника УДО Валерія Гелетея на запит програми «Схеми».

Перед публікацією розслідування «Mr. Petro Incognito. Таємна відпустка президента» редакція програми звернулася до Управління держохорони з проханням повідомити, чи були відряджені співробітники цього управління з президентом Порошенком під час відвідин Мальдів і якщо так, то скільки співробітників було відряджено; чи зустрічали співробітники УДО та транспорт управління Порошенка в аеропорту «Київ» вночі 8 січня та чи має голова держави, відповідно до чинного законодавства, право користуватись приватним літаком або чартером приватної компанії для приватних перельотів.

У відповіді УДО йдеться лише про те, що державна охорона посадових осіб, визначених законом, забезпечується безперервно в місцях їх постійного і тимчасового перебування, однак точних відповідей на запитання не надано. «Запитувані відомості становлять службову інформацію», – зазначено у відповіді на запит журналістів-розслідувачів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1302
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду