Суд змусив ГПУ розкрити причини секретності конфіскації грошей Януковича - ЗМІ

Суд змусив ГПУ розкрити причини секретності конфіскації грошей Януковича - ЗМІ

21 Січня 2018
1067
21 Січня 2018
15:34

Суд змусив ГПУ розкрити причини секретності конфіскації грошей Януковича - ЗМІ

1067
У кінці минулого року Окружний адміністративний суд Києва зобов`язав Генеральну прокуратуру України (ГПУ) розкрити конкретні причини, чому було засекречено рішення Краматорського суду щодо конфіскації так званих «грошей Януковича».
Суд змусив ГПУ розкрити причини секретності конфіскації грошей Януковича - ЗМІ
Суд змусив ГПУ розкрити причини секретності конфіскації грошей Януковича - ЗМІ

Про це повідомляє проект «Марлін», посилаючись на відповідне рішення суду, передає «Українська правда».

Суд зобов`язав державного експерта з питань таємниць ГПУ надати пояснення чи докази існування обставин для рішення про присвоєння грифу «таємно» описовій частині вироку Краматорського міського суду Донецької області, а також вказати дату прийняття такого рішення, особу, яка його приймала, та підстави присвоєння грифу «таємно» згідно Зводу відомостей, що становлять державну таємницю, затвердженого наказом Служби безпеки України від 12.08.05р. № 440 чи іншим документом.

Позов подали представники кіпрської компанії Akemi Management Limited, яка, на думку прокурорів, входить в так зване злочинне угрупування олігарха Сергія Курченка з найближчого оточення екс-президента Віктора Януковича.

Представники ГПУ надали відзив на позов, але суд став на сторону кіпрської компанії.

Як відомо, 28 березня Краматорський міський суд конфіскував 1,5 мільярда доларів Януковича і його оточення. При цьому, вирок суду було засекречено.

Як повідомляв «Детектор медіа», медіакомпанія Al Jazeera, що працює в Катарі, оприлюднила рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 мільярда доларів США, що належали колишньому президентові України Віктору Януковичу та його оточенню.

Розслідувачі телеканалу оприлюднили рішення , яке містить 95 сторінок. Водночас антикорупційна організація Transparency International Україна закликала в законному порядку опублікувати цей вирок.

У Генпрокуратурі України не можуть ані підтвердити, ані спростувати оприлюднений телеканалом Al Jazeera документ щодо конфіскації $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента-втікача Януковича.

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ не може почати розслідування за фактом витоку інформації щодо конфіскованих $1,5 млрд «грошей Януковича» телеканалу Al Jazeera.

Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що засекретив рішення Краматорського суду про конфіскацію 1,5 млрд гривень заарештованих грошей колишнього президента Віктора Януковича, щоб не розкривати список підприємств, які фігурують у слідстві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1067
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду