У сексистських рекламах 50-х років фотограф замінив жінок на чоловіків (ФОТО)

21 Січня 2018
2687
21 Січня 2018
14:14

У сексистських рекламах 50-х років фотограф замінив жінок на чоловіків (ФОТО)

2687
Ліванський фотограф Ілай Резкала створив серію робіт «У паралельній реальності», де зображення жінок в американських рекламах 50-х років замінив чоловічими.
У сексистських рекламах 50-х років фотограф замінив жінок на чоловіків (ФОТО)

Зображення фотограф розмістив на власному сайті, повідомляє «Українська правда. Життя».

«У паралельній реальності» створено як серію вигаданих зображень, відтворених зі справжніх реклам в «епоху божевільних чоловіків», котрі тепер створюють тенденцію сучасного сексизму. Я намагався показати все у гумористичному світлі, аби спровокувати дискусію через рольові ігри», – пояснив свій вибір Ілай Резкала.

Він взяв за основу зображення ідеальної жінки в 1950-х роках, яка є старанною дружиною, увесь день порається вдома, готуючи смачні страви для працьовитого чоловіка, піклуючись про дітей, і роблячи все це з усмішкою, звісно.

Їхні роді фотограф «подарував» чоловікам після того, як провів час зі своїм дядьком.

«Минулого року на День подяки я почув розповідь свого дядька про те, наскільки жінки кращі у готуванні, догляді за кухнею та інших «жіночих справах». Я завжди знав, що не всі чоловіки думають, як мій дядько, однак був здивований – таких, які він, багато. Тоді я уявив паралельну реальність, де ролі чоловіка і жінки протилежно змінені, й чоловіки можуть відчути смак «сексистської позиції», – пояснює Ілай Резкала.

«Не хвилюйся, кохано, у тебе пиво не википіло». Фото elirezkallah.com

«Покажи їй, що це чоловічий світ». Фото elirezkallah.com

«Різдвяного ранку їй буде краще з пилососом». Фото elirezkallah.com

«Жінки, не покидайте кухонь». Фото elirezkallah.com

Нагадаємо, засновник Wikileaks Джуліан Ассанж  написав у Twitter, що пропонує роботу колишньому технічному спеціалісту Google Джеймсу Деймору.

Деймора звільнили з компанії за маніфест, в якому він стверджував існування «біологічних та психологічних відмінностей» між жінками та чоловіками, через що жінки менше працюють в ІТ-індустрії. Інженер порадив керівництву закрити «дискримінаційні» програми з навчання жінок та припинити політику «різноманітності» в компанії. На його думку, це лише шкодить Google.

Маніфест викликав обурення у більшості працівників Google. Невдовзі генеральний директор компанії Сундара Пічаї надіслав листа співробітникам, у якому зазначив, що маніфест Джеймса Деймора просуває на робочому місці шкідливі гендерні стереотипи й порушує Кодекс поведінки співробітника Google.

В компанії звільнення Деймора офіційно не прокоментували, але як розповів сам звільнений працівник, його контракт розірвали через «увічнення гендерних стереотипів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду