На кіностудії імені Довженка заявляють про незаконне відчуження земельної ділянки

На кіностудії імені Довженка заявляють про незаконне відчуження земельної ділянки

21 Січня 2018
2468
21 Січня 2018
11:03

На кіностудії імені Довженка заявляють про незаконне відчуження земельної ділянки

2468
Національна кіностудія імені Довженка заявляє про начебто незаконну спробу передачі частини її земельної ділянки компанії «Трансбуд», заснованій, за інформацією YouControl, російською компанією «Роснефть».
На кіностудії імені Довженка заявляють про незаконне відчуження земельної ділянки
На кіностудії імені Довженка заявляють про незаконне відчуження земельної ділянки

Про це йдеться у матеріалі, опублікованому на сайті кіностудії.

За твердженням кіностудії, у 1997 році між державною кіностудією імені Довженка та ТОВ «Бомонд-АЗС» була укладена угода про надання в оренду підвалу та цистерн для заправки автомобілів. Прибуток мав розподіляється між партнерами.

«А в 2005 році, зявляється невідоме судове рішення (в реєстрі судових рішень – відсутнє), про те що державний підвал вже не державний, а приватний? Умови договору між Кіностудією та ТОВ “Бомонд-АЗС” не передбачали перехід права власності майна. Чи це зроблено на підставі підробних документів, чи по корупційній схемі, буде розбиратись слідство, але підвал став власністю ТОВ “Бомонд -АЗС”?

В подальшому, мабуть щоб запутати сліди, підвал продається ще декілька раз. І от в 2008 році, власником приміщення стає компанія "Трансбуд"... Далі компанія “Трансбуд” подає документи до Київміськради на виділення земельної ділянки, яка знаходиться в межах площі, яку Кіностудія ім. О.Довженка отримала ще в 1952 році. ТОВ “Трансбуд” хоче отримати землю на підставі того, що у них є забудова на цій ділянці», - йдеться у матеріалі на сайті кіностудії.

12 грудня 2017 року рішення про виділення земельної ділянки ТОВ «Трансбуд» було затверджено земельною комісією Київської міської ради.

«На комісії Київської міської ради були присутні представники Кіностудій, які були категорично проти відчудження землі. Спочатку депутати дослухались до аргументів користувачів землі та не підтримали виділення ділянки ТОВ “Трансбуд”, але після того як представники кіностудії пішли з засідання, депутат Михайленко Владислав з голоса, підняв питання про переголосування, і врешті-решт рішення було прийнято», - йдеться у матеріалі на сайті кіностудії.

За інформацією сервісу YouControl ТОВ «Трансбуд» -  це кіпрська компанія заснована, російською компанією «Роснефть».

22 січня проект рішення має розглядатися на комісії паливно-енергетичного комплексу за головуванням Володимира Бондаренка.

«Детектор медіа» надасть можливість опублікувати коментарі представникам ТОВ «Трансбуд» та земельної комісії Київміськради.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило минулого року перелік об’єктів державної власності, які пропонуються до приватизації, до якого включено три державні кіностудії: Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, Українська студія хронікально-документальних фільмів та Українська кіностудія анімаційних фільмів.

Міністерство культури заявило, що публікація такого переліку не є прийнятим рішенням про приватизацію, а лише пропозиціями Мінекономрозвитку.

У Мінекономрозвитку пояснили, що наміри держави приватизувати кіностудію імені Довженка мають довгострокову перспективу.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що Україна має зберегти державні кіностудії, зокрема і кіностудію імені Олександра Довженка, і створити умови для їхнього розвитку, усунувши законодавчі перепони.

Він не підтримує плану Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо приватизації державних кіностудій. На його думку, спершу потрібно проаналізувати причини неефективної роботи цих підприємств, реформувати їх і за потребу залучити інвесторів, але не приватизовувати.

У вересні 2017 року міністр культури Євген Нищук заявив, що кіностудія імені Олександра Довженка як об'єкт, який має статус національного, не може бути приватизована.

У січні віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що затвердження стратегічного плану розвитку і модернізації Національної кіностудії імені Олександра Довженка є одним із головних напрямків реалізації плану заходів з підготовки та відзначення 90-річчя від дня заснування Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду