Павло Розенко доручив до травня розробити проект модернізації кіностудії імені Довженка

Павло Розенко доручив до травня розробити проект модернізації кіностудії імені Довженка

20 Січня 2018
1397
20 Січня 2018
17:15

Павло Розенко доручив до травня розробити проект модернізації кіностудії імені Довженка

1397
Затвердження стратегічного плану розвитку і модернізації Національної кіностудії імені Олександра Довженка є одним із головних напрямків реалізації плану заходів з підготовки та відзначення 90-річчя від дня заснування Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка.
Павло Розенко доручив до травня розробити проект модернізації кіностудії імені Довженка
Павло Розенко доручив до травня розробити проект модернізації кіностудії імені Довженка

На цьому під час наради з питань розвитку кіностудії наголосив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє «Урядовий портал».

«Цього року Національна кіностудія імені Довженка відзначатиме своє 90-річчя. Урядом затверджено відповідний план заходів, який передбачає, зокрема, технічне переоснащення кіностудії. Це практично є головним завданням, адже лише модернізація кіностудії дозволить поновити на її базі повний цикл кіновиробництва, що дасть додатковий імпульс розвитку українського кінематографу», - сказав він.

«Тому вже зараз, невідкладно, Міністерству культури разом з Національної кіностудією та Держкіно потрібно приступити до розробки проекту стратегічного плану розвитку і модернізації Національної кіностудії імені Довженка, щоб вже до травня цей план затвердити на уряді», - зазначив віце-прем’єр-міністр.

«У нас прийняті закони, які відкривають нові можливості для розвитку кіноіндустрії в цілому, але в цьому контексті ми не повинні забувати і про ті національні кінопідприємства, які знаходяться у державній власності. Вони також мають на собі відчути турботу держави і державну підтримку їхньої діяльності», - наголосив він.

Павло Розенко нагадав, що план заходів з підготовки та відзначення 90-річчя від дня заснування Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка передбачає проведення урочистих і мистецьких заходів, мультимедійного фестивалю «Довженко APPLE FEST», а також створення на базі Національної кіностудії музею кіно.

Нагадаємо, Міністерство економічного розвитку і торгівлі оприлюднило минулого року перелік об’єктів державної власності, які пропонуються до приватизації, до якого включено три державні кіностудії: Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка, Українська студія хронікально-документальних фільмів та Українська кіностудія анімаційних фільмів.

Міністерство культури заявило, що публікація такого переліку не є прийнятим рішенням про приватизацію, а лише пропозиціями Мінекономрозвитку.

У Мінекономрозвитку пояснили, що наміри держави приватизувати кіностудію імені Довженка мають довгострокову перспективу.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко заявив, що Україна має зберегти державні кіностудії, зокрема і кіностудію імені Олександра Довженка, і створити умови для їхнього розвитку, усунувши законодавчі перепони.

Він не підтримує плану Міністерства економічного розвитку і торгівлі щодо приватизації державних кіностудій. На його думку, спершу потрібно проаналізувати причини неефективної роботи цих підприємств, реформувати їх і за потребу залучити інвесторів, але не приватизовувати.

У вересні 2017 року міністр культури Євген Нищук заявив, що кіностудія імені Олександра Довженка як об'єкт, який має статус національного, не може бути приватизована.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1397
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду