Twitter знайшов ще сотні акаунтів з російської пропагандою

Twitter знайшов ще сотні акаунтів з російської пропагандою

20 Січня 2018
1282
20 Січня 2018
12:49

Twitter знайшов ще сотні акаунтів з російської пропагандою

1282
Адміністрація сервісу мікроблогів Twitter виявила ще 1062 акаунти, де в період президентських виборів у США 2016 року публікувалася політична реклама сплачена з Росії.
Twitter знайшов ще сотні акаунтів з російської пропагандою
Twitter знайшов ще сотні акаунтів з російської пропагандою

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на Twitter.

Загалом Twitter викрив російську пропаганд у 3,8 тис. акаунтів, які за десять тижнів у 2016 році опублікували майже 176 тис. твітів.

Адміністрація Twitter також пообіцяла повідомити 677,775 тис. користувачам про те, що вони ретвітили і лайкали записи в пропагандистських акаунтах.

Нагадаємо, минулого року Конгрес США запросив компанії Twitter та Alphabet (Google) дати свідчення з приводу прокремлівського контенту на їхніх платформах.

Згодом соцмережа Twitter закрила 220 російських акаунтів через зв'язок з виборами в США. Російську рекламу також знайшли в Instagram та Google. 31 жовтня 2017 року з'ясувалося, що її могли побачити значно більше користувачів, ніж про це відзвітували компанії.

Пізніше Twitter, Facebook та Google заявили в Конгресі США, що не зможуть запобігти повторному втручанню у вибори: у них немає для цього інструментів.

У січні компанія Twitter заявила, що повідомлятиме користувачів, чи бачили вони контент, створений співробітниками прокремлівського «Агентства інтернет-досліджень», більш відомого як «фабрика тролів».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1282
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду