Комітет свободи слова підтримав проект щодо розміщення соціальної реклами про героїв АТО

Комітет свободи слова підтримав проект щодо розміщення соціальної реклами про героїв АТО

18 Січня 2018
1156
18 Січня 2018
12:23

Комітет свободи слова підтримав проект щодо розміщення соціальної реклами про героїв АТО

1156
Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики 17 січня 2018 року на черговому засіданні підтримав проект, який раніше рекомендував доопрацювати і зареєструвати повторно.
Комітет свободи слова підтримав проект щодо розміщення соціальної реклами про героїв АТО
Комітет свободи слова підтримав проект щодо розміщення соціальної реклами про героїв АТО

Члени Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики одностайно рекомендували Верховній Раді узяти за основу проект закону №7360 «Про внесення змін до деяких законів України щодо розміщення соціальної реклами з зображенням учасників бойових дій, волонтерів та інших осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною», внесений народними депутатами Оксаною Корчинською, Тетяною Ричковою та іншими.

Нагадаємо, Комітет свободи слова у березні 2017 року не підтримав проект № 6135 «Про внесення змін до Закону України «Про рекламу» (щодо врегулювання розміщення соціальної реклами), внесений народними депутатами Оксаною Корчинською, Ігорем Мосійчуком, Світланою Заліщук тощо. Загалом підтримавши ідею законопроекту, вони наголосили на тому, що норми виписані неякісно. Народні депутати запропонували, щоб Міністерство інформаційної політики взяло до уваги пропозиції авторів проекту, і вже почали працювати над збільшенням соціальної реклами, яка б демонструвала повагу до пам’яті героїв. Водночас вони порекомендували авторам проекту його відкликати, і спільно з ними якісно виписати зміни до закону «Про рекламу». Крім того, секретар Комітету Олена Кондратюк запропонувала підготувати спеціальну постанову про те, щоб зобов’язати Міністерство інформаційної політики робити свою роботу по інформуванню, забезпеченню відповідних наказів щодо відзначення всіх захисників АТО тощо.

Доповідач з цього питання Оксана Корчинська повідомила, що автори проекту врахували всі зауваження і пропозиції і повторно зареєстрували проект. Вона подякувала за співпрацю членам комітету свободи слова та МІП.

Голова Комітету Вікторія Сюмар наголосила, що потрібно буде синхронізувати цей проект із новим законопроектом про зовнішню рекламу.

Також Комітет свободи слова підтримав законопроекти, при підготовці яких не є головним, а саме №7055 про ринки капіталу та регулюванні ринки та №6726 про внесення змін до Земельного кодексу України (щодо збільшення публічності земельних торгів. Щодо останнього проекту члени Комітету запропонували зобов’язати органи влади та місцевого самоврядування мати свої офіційні сайти. Обидва проекти одноголосно в частині відання комітету рекомендовано схвалити в першому читанні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1156
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду