Луценко пояснив, чому засекретив рішення Краматорського суду щодо «грошей Януковича»

Луценко пояснив, чому засекретив рішення Краматорського суду щодо «грошей Януковича»

17 Січня 2018
1165
17 Січня 2018
17:09

Луценко пояснив, чому засекретив рішення Краматорського суду щодо «грошей Януковича»

1165
Генпрокурор Юрій Луценко заявляє, що засекретив рішення Краматорського суду про конфіскацію 1,5 млрд гривень заарештованих грошей колишнього президента Віктора Януковича, щоб не розкривати список підприємств, які фігурують у слідстві.
Луценко пояснив, чому засекретив рішення Краматорського суду щодо «грошей Януковича»
Луценко пояснив, чому засекретив рішення Краматорського суду щодо «грошей Януковича»

Про це сказав генпрокурор Юрій Луценко під час засідання парламентського Комітету з питань нацбезпеки, повідомляє «Українська правда». 

«Чому ми засекретили рішення Краматорського суду. Тому що, одночасно в Генпрокуратурі ще продовжується слідство по десятках справ організованого злочинного угруповання Януковича в різних його конфігураціях, по різних його економічних злочинах», - сказав він.

«В рішенні Краматорського суду є сотні суб’єктів господарювання, через які Янукович проводив свою злочинну діяльність. Розсекречення цієї інформації дуже ускладнить проведення слідчої та оперативно-розшукової, в тому числі таємної, роботи щодо бенефіціарів цих структур», - додав Луценко.

За його словами, розсекречення списку ускладнило б слідство.

«Якщо умовний Сидоренко, який співпрацював з Януковичем… буде знати, що саме його підприємство є в цьому переліку, звичайно, він буде оберігатися від прослуховування, зняття його телекомунікацій тощо набагато більше, ніж коли він цього не знає», - сказав генпрокурор.

«Я засекретив це рішення суду, щоб не допомагати учасникам злочинної схеми із 500 підприємств уникати, ховатися, протидіяти слідству по інших кримінальних провадженнях», - додав Луценко.

«Було багато спроб прийняти рішення, по якому просто ці гроші вивести. Якби ми це не зробили протягом квітня минулого року, я не сумніваюся, що більша частина коштів була би… виведена з-під арешту», - зазначив Луценко.

Як раніше повідомляли в Генеральній прокуратурі, офшорні фірми можуть відсудити конфісковані 1,5 мільярда гривень колишнього президента України Віктора Януковича.

Як повідомляв «Детектор медіа», медіакомпанія Al Jazeera, що працює в Катарі, оприлюднила рішення Краматорського районного суду, за яким було конфісковано 1,5 мільярда доларів США, що належали колишньому президентові України Віктору Януковичу та його оточенню.

Розслідувачі телеканалу оприлюднили рішення , яке містить 95 сторінок. Водночас антикорупційна організація Transparency International Україна закликала в законному порядку опублікувати цей вирок.

У Генпрокуратурі України не можуть ані підтвердити, ані спростувати оприлюднений телеканалом Al Jazeera документ щодо конфіскації $1,5 млрд, які належали оточенню екс-президента-втікача Януковича.

Начальник департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що ГПУ не може почати розслідування за фактом витоку інформації щодо конфіскованих $1,5 млрд «грошей Януковича» телеканалу Al Jazeera.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1165
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду