У Мексиці знову вбили журналіста

У Мексиці знову вбили журналіста

15 Січня 2018
354
15 Січня 2018
17:29

У Мексиці знову вбили журналіста

354
У суботу, 13 січня, в мексиканському штаті Тамауліпас, у місті Нуево-Ларедо був убитий журналіст Карлос Домінгес.
У Мексиці знову вбили журналіста
У Мексиці знову вбили журналіста

Про це повідомляє «РБК Україна» з посиланням на Reuters.

За інформацією місцевої влади, прокуратура почала розслідування обставин вбивства і визначення його зв'язку з журналістською роботою Карлоса Домінгеса.

Домінгес був незалежним журналістом, який вів політичну колонку. В одній з останніх публікацій він скаржився на зростання політичного насильства напередодні президентських виборів.

Губернатор Франсиско Гарсія Кабеса де Вака засудив вбивство журналіста. «Співчуття родині журналіста Карлоса Домінгеса Родрігеса. Моє зобов'язання перед ним і журналістським співтовариством Тамауліпаса - не залишити це вбивство безкарним», - заявив він.

Як зазначає агентство, посилаючись на «Репортери без кордонів», Мексика стала найнебезпечнішою країною для журналістів у Західній півкулі.

Нагадаємо, у грудні в мексиканському місті Акаюкан був застрелений журналіст Гумаро Перес Агіландо. Напад відбувся в школі, куди журналіст прийшов на різдвяне святого свого 6-річного сина. Двоє озброєних чоловіків увірвалися до класу й застрелили журналіста на очах у дітей.

За даними «Репортерів без кордонів», це 12-й журналіст, який був убитий в Мексиці за 2017 рік.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
354
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду