У БПП пропонують розробити законопроект про протидію розповсюдженню фейків

У БПП пропонують розробити законопроект про протидію розповсюдженню фейків

15 Січня 2018
1488
15 Січня 2018
14:05

У БПП пропонують розробити законопроект про протидію розповсюдженню фейків

1488
Голова фракції Партії «Блок Петра Порошенка» Артур Герасимов запропонував створити робочу групу з підготовки законопроекту про протидію фейкам
У БПП пропонують розробити законопроект про протидію розповсюдженню фейків
У БПП пропонують розробити законопроект про протидію розповсюдженню фейків

Про це повідомляє «Українська правда».

«Не можу не згадати факт, який мав місце останніми днями. Я хотів, щоб саме парламент подивився на цю ситуацію ширше – і я закликаю нас розробити та прийняти законопроект про протидію фейкам», – сказав пан Герасимов на засіданні погоджувальної ради 15 січня.

Він запропонував створити робочу групу з підготовки законопроекту про протидію фейкам.

«Я хотів би звернутися до голови Верховної Ради з пропозицією створити робочу групу з напрацювання цього законопроекту. Розробити його та прийняти його у парламенті. Закон про протидію фейкам. Давайте не будемо забувати, що сьогодні кількість фейків, яку наш північний сусід буде розповсюджувати в нашій державі, не зменшуватиметься, а буде тільки зростати», – сказав пан Герасимов.

У той же час, як повідомляє видання, голова фракції «Самопоміч» Олег Березюк заявив, що цей  законопроект «допоможе президенту позбутися 90% чиновників у президентовій адміністрації, які продукують фейки, а особливо у ГПУ».

 

Нагадаємо, 14 січня прес-служба Адміністрації Президента України розповсюдила заяву для ЗМІ, у якій йдеться, що «оприлюднені так звані "документи" від імені Петра Порошенка є низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії "Руставі-2" спецслужбою Росії».

На одній зі сторінок опублікованих «документів» вказується, що нібито Порошенко хоче в'їхати в РФ, оскільки він «в інтересах Росії» залучає великі інвестиції, а у Санкт-Петербурзі проживають батьки дружини його старшого сина Олексія Порошенка.

15 січня інтернет-видання «Українська правда» вибачилася перед читачами за новину про так звані «заяви Порошенка» до ФСБ. На момент проведення власного розслідування редакції автор новини відсторонений від роботи.

На фото - Артур Герасимов

Фото: "Известия в Украине"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1488
Читайте також
01.03.2018 12:30
Дмитро Золотухін
для «Детектора медіа»
5 096
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду