Грузинський телеканал стверджує,  що оприлюднені так звані «заяви Порошенка до ФСБ Росії» є автентичними

Грузинський телеканал стверджує, що оприлюднені так звані «заяви Порошенка до ФСБ Росії» є автентичними

14 Січня 2018
1468
14 Січня 2018
14:05

Грузинський телеканал стверджує, що оприлюднені так звані «заяви Порошенка до ФСБ Росії» є автентичними

1468
Керівник інформаційної служби грузинської телекомпанії «Руставі-2» Нодар Меладзе заявив, що не має сумнівів у справжності «заяви Петра Порошенка до Федеральної служби безпеки Росії від 3 лютого 2007 року». Про це Меладзе заявив після того, як прес-служба Адміністрації Президента України назвала «підробкою і фейком» текст документа.
Грузинський телеканал стверджує,  що оприлюднені так звані «заяви Порошенка до ФСБ Росії» є автентичними
Грузинський телеканал стверджує,  що оприлюднені так звані «заяви Порошенка до ФСБ Росії» є автентичними

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

Нодар Меладзе сказав, що фото заяви Петра Порошенка до ФСБ про відмову «мати щось спільне з антиросійською діяльністю» надало грузинській телекомпанії «конфіденційне джерело».

«Ми не зобов’язані називати джерело, яке надало нам цю інформацію і документацію», – наголосив Меладзе.

Керівник інформаційної служби уточнив, що в розпорядженні «Руставі-2» є не оригінал «заяви» Порошенка, а фотокопія документа.

Як нагадує «Радіо Свобода», увечері 13 січня грузинський телеканал «Руставі-2» заявив, що його програма «Кур’єр» «із конфіденційних джерел» отримала нібито заяву Петра Порошенка до Федеральної служби безпеки Росії від 3 лютого 2007 року, коли він був народним депутатом України. Тоді Порошенка не допустили на територію Росії.

Як мовиться в одному з оприлюднених рукописних текстів начебто від імені Петра Порошенка, автор «у період перебування на території Російської Федерації» зобов’язується «неухильно дотримуватися російського законодавства, не брати участі в діяльності, спрямованої проти інтересів Росії». Автор тексту також заявляє, що не має претензій до дій російських прикордонників.

На одній зі сторінок опублікованих «документів» вказується, що нібито Порошенко хоче в'їхати в РФ, оскільки він «в інтересах Росії» залучає великі інвестиції, а у Санкт-Петербурзі проживають батьки дружини його старшого сина Олексія Порошенка.

Нагадаємо, прес-служба Адміністрації Президента України розповсюдила заяву для ЗМІ, у якій йдеться, що «оприлюднені так звані "документи" від імені Петра Порошенка є низькопробною підробкою та фейком, виготовленим і закинутим телекомпанії "Руставі-2" спецслужбою Росії» і закликала медіа, що поширили таку інформацію, вибачитися.

«Найкрасномовніше про провал ФСБ свідчить факт, який легко перевірити. Олексій Порошенко одружився у Києві у вересні 2013 року, тому у старшого сина Петра Порошенка у 2007 році не було дружини. Прес-служба Адміністрації Президента звертається до ЗМІ з проханням не поширювати фейкову інформацію, що носить явно замовний з боку країни-агресора характер. А з боку медіа, які поширили неперевірену інформацію, зокрема "Українська правда" і NewsОne, розраховуємо на публічне вибачення», - йдеться у повідомленні для ЗМІ прес-служби Адміністрації Президента України.

За даними засобів інформації, Олексій Порошенко міг познайомитися зі своєю майбутньою дружиною, громадянкою Росії з Санкт-Петербурга, у 2011–2012 роках, коли обоє вчилися в одній бізнес-школі у Франції. Вони одружилися 2013 року.

Грузинський телеканал «Руставі-2», нині опозиційний, іще з часів президентства у Грузії Міхеїла Саакашвілі відомий своєю прихильністю до цього діяча, зазначає «Радіо Свобода».

Нагадаємо,у листопаді 2017 року з України видворили, серед групи інших громадян Грузії, також кореспондента «Руставі-2» Тамаза Шавшишвілі. Перед тим йому скасували посвідку на тимчасове проживання в Україні на підставі пункту нормативного акту про те, що «дії іноземця та особи без громадянства загрожують національній безпеці, громадському порядку, здоров’ю, захисту прав і законних інтересів громадян України та інших осіб, що проживають в Україні».

На фото - Петро Порошенко, його син Олексій та невістка Юлія

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1468
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду