Генпрокуратура передала до суду справу одного з підозрюваних у замаху на Тетяну Чорновол

Генпрокуратура передала до суду справу одного з підозрюваних у замаху на Тетяну Чорновол

9 Січня 2018
1080

Генпрокуратура передала до суду справу одного з підозрюваних у замаху на Тетяну Чорновол

1080
Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування та направила до суду обвинувальний акт стосовно одного з підозрюваних, що обвинувачується у вчиненні замаху на умисне вбивство колишньої журналістки, а нині народної депутатки Тетяни Чорновол у грудні 2013 року.
Генпрокуратура передала до суду справу одного з підозрюваних у замаху на Тетяну Чорновол
Генпрокуратура передала до суду справу одного з підозрюваних у замаху на Тетяну Чорновол

Про це повідомляє Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ.

«Департаментом спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України завершено досудове розслідування та направлено до Бориспільського міськрайонного суду Київської області обвинувальний акт стосовно однієї з цивільних осіб, що обвинувачується у вчиненні у грудні 2013 року замаху на умисне вбивство Т. Чорновол, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, п.п. 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України», - йдеться у повідомленні Генпрокуратури.

Наразі щодо обвинуваченого застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Загалом за вказаним фактом повідомлено підозри п’ятьом особам: стосовно двох обвинувальні акти направлено до суду та цих осіб засуджено до позбавлення волі, одна особа перебуває у розшуку, один підозрюваний помер.

Досудове розслідування стосовно інших організаторів та виконавців вчиненого злочину триває, зазначає Генпрокуратура.

Нагадаємо, Тетяна Чорновол була жорстоко побита 25 грудня 2013 року на Бориспільській трасі.

6 квітня 2015 року Бориспільський міськрайонний суд Київської області випустив на свободу винних у побитті під час Євромайдану журналістки й громадської активістки Тетяни Чорновол - Романа Залюбовського та Сергія Котенка. Суд призначив Сергію Котенку міру покарання 1 рік, 3 місяці та 10 днів, а щодо Романа Залюбовського було застосовано закон про амністію за 2014 рік. Після цього їх звільнили з-під варти у залі суду.

На думку представників фракції «Народний фронт», рішення суду «не витримує жодної критики і свідчить про деградацію судової системи України». «Народний фронт» вимагає від Генеральної прокуратури довести розслідування справи про побиття Тетяни Чорновол до логічно кінця і встановити замовників злочину.

Народна депутатка від «Народного фронту», екс-журналістка і громадська активістка Тетяна Чорновол вважає справедливим мінімальне покарання, яке суд присудив винним у її побитті під час Євромайдану - Роману Залюбовському та Сергію Котенку. За словами пані Чорновол, їхня вина мінімальна, а насправді винними є інші люди.

У червні 2017 року народний депутат Віталій Купрій повідомив, що ймовірного організатора нападу на Тетяну Чорновол кримінального авторитета Олега Нетребка (прізвисько Нетрик) «повісили у камері СІЗО».  Інформацію про смерть Нетребка підтвердив директор департаменту з комунікацій МВС Артем Шевченко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1080
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду